Какво е CC крем и как се използва

Какво е CC крем и как се използва

СС кремът принадлежи към тоналните средства като за разлика от стандартния фон дьо тен, той се грижи за кожата.

Като правило това са кремове с хидратиращ ефект и заедно с това се справят добре с изравняването на тона, като някои продукти дори помагат в борбата с признаците на стареене.

Зад абревиатурата на този козметичен продукт се крие фразата Color Correction (корекция на цвета).

Главната отличителна черта на СС крема от другите подобни продукти (BB и DD кремовете) е борбата с несъвършенствата на тона на кожата: зачервявания по кожата, пигментни петна и т.н.

Заедно с това, някои от тези продукти водят не само външна, но вътрешна борба с тези врагове.

Така например може да се среща в състава им ниацинамид, който има противовъзпалителни свойства и помага да се справите с първите признаци на стареене на кожата.

Освен това често се съдържат съставки като витамините В и С, които от своя страна помагат при борбата със загуба на влагата.

Първата версия беше пусната в началото на 2010 година от една от сингапурските козметични компании, след което най-големите западни марки за красота бързо подхванаха тази тенденция.

Днес популярността му не е толкова голяма, но за хора със специфични кожни проблеми, този продукт си остава един от най-добрите варианти.

Каква е разликата на СС от ВВ крема?

Грижа за кожата със CC крем

По своите свойства СС крема е много близък до ВВ крема като и двата са на принципа всичко е включено, тоест те не само прикриват кожните проблеми, но и се грижат за кожата.

Различията не винаги е лесно да се забележат и донякъде това зависи от марката.

Ако трябва да сме максимално конкретни, тогава ще добавим че ВВ крема е тонално овлажняващо средство, докато СС крема е тонален овлажняващ крем с допълнителна функция, а именно цветова корекция.

И ако ВВ крема частично изпълнява функциите на 5 средства (праймер, коректор, тонално средство, овлажняващ и слънцезащитен крем), то при СС имаме и допълнителна бонус роля - той изравнява много добре цвета на кожата.

Важно е да запомните, че ако искате да прикриете някакви наистина сериозни кожни проблеми, тогава ще се наложи да ползвате и коректор, тъй като само СС крема няма да е достатъчен в този случай.

Как да правилния цвят на продукта?

Това е една от най-мъчителната тема за всички жени, но в случая със СС крема всичко е много по-просто, тъй като в линиите на брандовете има обикновено 3-4 оттенъка.

Освен това този продукт има свойството да се адаптира към цвета на кожата ви.

При избора му можете да следвате обичайното правило, а именно да нанесете малко от тестера на брадичката си и да се убедите, че цветът на продукта съвпада с тона на шията ви.

Как правилно да нанасяте СС крема?

Как се нанася CC крем

Далеч не всички средства могат да се разпределя равномерно без да използвате четки за грим, бюти блендер и така нататък.

За разлика обаче от тоналните средства, СС крема може да се нанася равномерно дори и само с пръсти, тъй като има много лека и нежна текстура, която лесно се разпределя по кожата.

В случая, ако изберете да нанесете продукта с четка например, то това ще окаже влияние по-скоро на плътността на покритието.

Именно затова общото правило тук е да се водите от това, какво искате да прикриете.

Ако търсите по-нежно и леко покритие, тогава можете да използвате ръцете си, а ако искате да прикриете някакви малки недостатъци, тогава можете да използвате четка, за да е по-плътно покритието.

Важно е да се грижите за кожата си и винаги да избирате само продуктите, които подхождат на нейния тип.

Само така ще се радвате на чиста и здрава кожа и също така всички тонални продукти, включително и СС крема ще се нанасят равномерно и лесно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати