advice.bg»Статии»За дома»Интериорен дизайн»Как да обзаведем дома в изчистен дизайн?

Как да обзаведем дома в изчистен дизайн?

модерен и изчистен дизайн

Може би имате ново жилище или искате да преобразите старото? Изберете модерният и изчистен дизайн!

Старите вещи и мебели понякога омръзват. Колкото и здрави да са, просто понякога носят твърде много спомени или усещането за потиснатост и старост.

Ако се чувствате така, тогава за вас е важно да заложите на модерния стил. Многото вещи в къщата също може да са изморяващи. Ненужните статуетки, старинни вази, какво ли не – те задръстват дома ви и често пречат на почистването или на други обикновени ежедневни дейности. Модерният стил би могъл да разреши и този проблем, защото основите му са изчистеност, минимализъм и елегантен комфорт.

Едно от главните неща при изчистения дизайн е да не е претруфен. Колкото по-минималистичен и олекотен е той, толкова по-добре. Не купувайте излишни вещи само за да запълните празните места. За да сте сигурни, че няма да купите нищо импулсивно, първоначално си правете списък с нещата, които искате да имате.

Дръжте го за около седмица, като можете да добавяте и премахвате неща. В края на седмицата погледнете списъка си и със сигурност ще сте премислили за поне едно от нещата. Тези, които останат, ги купете.

Когато мислите за нещата, се опитайте да визуализирате как ги ползвате. Ако не можете да го визуализирате и целта на предмета е само за красота, а не за употреба, зачеркнете го от предишния списък и го сложете в друг.

изчистен дизайн

Другият списък ще съдържа нещата, които искате само за декорация и него го задръжте за поне месец преди да купите нещо от него. Изчистеният дизайн в дома не е само въпрос на дизайн, а и на начин на мислене.

Заложете на цветове и шарки, които не са в конфликт. Най-добрите цветове за изчистен, модерен дизайн са сиво, сребристо, бяло, бежово, черно и пастелните, по-скромни нюанси на другите цветове.

Но който и цвят да изберете, той не трябва е да в крещящ нюанс. Когато избирате елементите от стаята, избирайте ги според този главен цвят, препоръчително без много излишни шарки, но все пак с разчупеност.

Например, ако главният ви цвят е сиво и стените ви са светло сиви, то трябва да изберете поне още два цвята за детайлите. Така може диванът ви да е тъмно сив, едната възглавница на него да е бяла на сиви ленти, а другата чисто розова.

Одеялото, което също е на дивана, да е чисто бяло, а възглавниците на двата фотьойла – розови. Така ще получите изчистени цветове, които си пасват, без твърде много шарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати