Най-добрите антивирусни програми

антивирусна защита

Смятате ли, че антивирусната програма, която предлага Windows, е достатъчна защита за вашия компютър? Ако си отговорихте с не, значи е време да си инсталирате друга. Има много програми, които предлагат защита.

Винаги, когато става на въпрос за софтуер, платените са с по-високо качество. Но, ако залагате на безплатните програми, по една или друга причина, за вас също има какво да се намери.

Въпреки че много антивирусни програми предлагат безплатни услуги, те обикновено не са цялостни. Повечето от тях разрешават твърде малко опции за ползвателите си и дори понякога изискват заплащане, за да бъдат деинсталирани. Малко са истински безплатните антивирусни програми, а това са най-добрите от тях.

Avira Free Antivirus

Разработена от немски инженери, Авира е надеждна програма с иновативен начин на работа. Тя покрива всички точки на защита и има удобен дизайн. Тя също предлага браузър приложение, което се добавя на браузъра ви за уеб защита и фишинг.

Но това, което е иновативно в нея, е, че тя работи главно в облачното пространство, а не на компютъра. Това означава, че дейността й е до голяма степен защитена от хакери, тъй като по-голямата част се развива в личен сървър. Също така означава, че тя заема по-малко място на компютрите, което я прави подходяща и за по-стари операционни системи.

Avast Free Antivirus

компютър с антивирусна програма

Сред по-известните за нас е антивирусната програма Аваст. Тя предлага цялостно безплатна защита в почти всички сфери, освен високостепенна защита от рансъмуер. Въпреки това тя предлага голямо количество допълнителни функции, които са също напълно безплатни. Такива са защита на паролите в уеб пространството и защита на домашната безжична мрежа. Аваст също грабва потребителите си с лесна инсталация и удобен интерфейс.

Sophos Home Free

Тази антивирусна програма е лесна за използване и предлага всичко, което и другите в този списък. Това, което я отличава от тях, обаче, е ефективната опция за родителски контрол.

Чрез нея можете да забранявате някои от сайтовете на компютъра за децата ви и да го защитите от вируси. Безплатната версия на тази програма може да се инсталира само на три устройства, но това е достатъчно щедро, в сравнение с другите.

Panda Free Antivirus

Това е една по-малко известна програма, но определено една от най-добрите. Има отлични защитни функции на високо ниво и удобен интерфейс. Но тя не е просто антивирусна програма, тя е антивирусна програма, която идва с безплатен VPN. За съжаление той има ограничение от 150 MB на ден, но това е достатъчно за изпращане на писма и сърфиране в интернет.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати