advice.bg»Статии»Домашни любимци»Кучета»Съвети при отглеждането на лабрадор

Съвети при отглеждането на лабрадор

Лабрадор

Лабрадорът, който произхожда от Канада, е най-популярната порода кучета в Съединените щати. Тези кучета са известни с любовта си към храната и склонността си да наддават тегло. Те обаче са много нежни, интелигенти и готови за работа.

Има изисквания по отношение на храненето на кучето, физическите упражнения, обучението на лабрадора и медицинските грижи. Всичко това ще ви гарантира, че кучето ще живее дълъг и щастлив живот. Вижте и най-важните грижи при отглеждане на лабрадор.

Хранене на лабрадор

Хранете лабрадора с висококачествена кучешка храна или домашно приготвена храна за кучета, която ще позволи правилното развитие на костите на кучето и няма да доведе до затлъстяване на кучето.

Изберете храна за кучета, която съдържа оптимално количество протеини, комбинирани с L-карнитин, за да насърчи развитието на мускулна маса, с добавени глюкозамин, хондроитин, калций и фосфор, които също ще помогнат за растежа здрав скелет.

Храната трябва също да съдържа витамини А и В, биотин и омега 3 и 6 мастни киселини, за да подхранвате гъстата, козина на вашия лабрадор. Домашните ястия трябва да бъдат специално създадени, за да осигурят същите хранителни вещества. Това е важна грижа за лабрадора.

Хранене на лабрадор

Поддържайте балансиран график за хранене на лабрадора, който адекватно контролира глада на кучето и неговата кръвна захар. Кученцата, които са по-млади от 4 месеца, трябва да се хранят четири пъти дневно, а тези между 4 и 12 месеца трябва да се хранят три пъти на ден. От 1-та годишнина на кучето, може да редуцирате храненето до два пъти на ден.

Грижи за козината на лабрадор

Решете своя лабрадор два пъти седмично, използвайки четка, за да премахнете космите. Късата, права и много дебела външна козина на лабрадора е груба и мазна, отблъсква вода, но мекият и плътен подкосъм предпазва кожата на кучето от студената вода и гъстите храсти. Два пъти в годината лабрадорът ще издува сменя подкозината си. Допълнителното ресане през това време ще ви помогне да ускорите премахването на подкосъма и да намалите количеството на полепналите навсякъде косми във вашия дом.

Къпане на лабрадор

Къпете своя лабрадор веднъж месечно или по-често, ако той плува в реки или други водни басейни, които съдържат естествени организми. Подсушете го с кърпа след всяко плуване, така че козината му да не задържа вода.

Ушите на лабрадорите са изложени на риск. Затова редовно почиствайте вътрешността на ушите му с тампон, напоен в разтвор за почистване на ушите, и проверявайте ушния канал за възпаление, мирис или секреция, които биха могли да означават инфекция.

Дресиране на лабрадор

Бебе лабрадор

Тренирайте своя лабрадор поне два часа на ден, като му предоставяте възможност да тича свободно поне половината от това време. Научете го да гони и носи топка. Това е упражнение, хем за тичане, хем за усвояване на команди. Лабрадорите обичат водата, така че позволете на вашето куче да плува редовно, използвайки уменията, присъщи на породата.

Обучете своя лабрадор да отговаря на основни кучешки команди като "ела", "седни" и "стой", като започнете още когато кученцето е едва на 3 месеца. Когато порасне, то ще стане голямо и силно куче, и ще ви бъде трудно да го контролирате, ако не сте го обучили.

Лабораториите са изключително социална порода, така че се присъединете към тренировъчен клуб или клас, където кучето може да се среща и да си играе с други кучета, докато се научи на основните неща.

Ако искате и вие да си вземете лабрадор, разгледайте нашите обяви и цени за лабрадори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати