Advice.bg»Статии»Хранене»Готвене»Кога и как да отбележим деня на чийзбургера?

Кога и как да отбележим деня на чийзбургера?

Кога и как да отбележим деня на чийзбургера?

Човекът, който измисли хамбургера, е бил умен, но човекът, който е измислил чийзбургера, е бил гений. Цитатът е на известния американски актьор Матю Макконъхи. В интерес на истината на неговото мнение са мнозина по целия свят.

Малко са хората, които могат да устоят на комбинацията от перфектно подправен хамбургер, гарниран с богато и кремообразно сирене. Ако нещо е вкусно, то не може да е прекалено. Точно за хората, които следват този идеал, е Деня на чийзбургера. Отбелязва се на 18 септември и почитащите го са на мнение, че единственото по-вкусно нещо от чийзбургер е двойният чийзбургер.

Преди да продължим да възхваляваме този своеобразен връх в бързата кулинария, нека научим малко за историята ѝ.

Денят на чийзбургера е създаден, за да се отбележи еволюцията на това ястие или с други думи раждането на двойния чийзбургер. Макар че може да изглежда най-естественото нещо на света да добавите сирене към хамбургер в наши дни, първоначално хамбургерът бил много по-прост и изчистен от това, което си представяме. В оригинал ястието представлявало хлебче с парче месо по средата и малко подправки.

Ден на чийзбургера

Първият човек, за който се знае, че е създал чийзбургер, е Лионел Щернберг, докато работил в магазина за сандвичи на баща си. Той добавил към хлебчето шницел. Преценил, че месото е прекалено сухо и затова добавил и сирене, за да види какво ще излезе.

Това, което се получило, било кулинарна магия, променила индустрията на бързото хранене завинаги. Не отнело много време, преди някой да осъзнае, че един най-обикновен хамбургер, към който е добавено топено сирене, бекон и прясна салата, може да бъде едно от най-вкусните неща на света.

Започнете своя Ден на чийзбургера естествено като хапнете двоен чийзбургер за закуска. Няма причина да се ограничавате само с това, разбира се. Може да хапнете вкусотията и за обяд или вечеря. Не се притеснявайте за талията, нали почитате чийзбургера само веднъж в година.

Бъдете смели, нека вашият двоен чийзбургер бъде покрит с бекон, маруля, домат и купа чили. Никога не сте чували за чили-двоен чийзбургер? Е, Денят на чийзбургера е вашия шанс да опитате и това. Нека въображението ви се развихри. Смесете сирена и гарнитура, които вървят заедно, за да създадете свой личен шедьовър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest