Как да премахнем петна от кръв

Как да премахнем петна от кръв
Снимка: advice.bg

Когато започнете да премахвате петна от кръв, не забравяйте: не можете да перете дрехи, оцветени с кръв, в гореща вода. За да премахнете петното, ако е прясно, можете да го поставите в студена вода, а старите петна - в топла.

Във всеки случай е по-добре да започнете с почистване на замърсеното място възможно най-скоро. Не отлагайте тази задача за дълго, тъй като е по-трудно да се справите със старите петна от кръв.

Ако петното от кръв е свежо, не го разтривайте. Поставете дрехата в леген със студена вода за половин час и, ако е възможно, използвайте специален препарат за отстраняване на петна.

Изплакнете зоната с петното ​​под течаща студена вода.

Третирайте петното от кръв с кислородна вода - нанесете я върху памучен тампон и изстискайте върху мястото на замърсяване. Факт е, че под въздействието на кислородната вода, кръвните пигменти се отстраняват.

Разтрийте петното със сапун за пране. След час поставете дрехата в пералнята.

Възможно е да се премахнат петна от кръв от дрехи, ушити от тънки тъкани, като коприна и шифон, като добре обработите петното от предната и задната страна на дрехата с картофено нишесте, разредено във вода. Оставете плата да изсъхне, след това внимателно измийте.

Как да премахнете петна от кръв, ако народните средства не помагат? Навлажнете петното със специално средство за отстраняване на петна. За отстраняване на петна най-добре е той да се нанася непосредствено преди измиване съгласно инструкциите, посочени на всеки конкретен продукт.

Внимавайте за това какви тъкани обработвате с такива препарати, тъй като по-тънките и нежни платове са по-уязвими.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати