Advice.bg»Съвети»Защо пуши камината?

Защо пуши камината?

Защо пуши камината?

Има много и различни причини, поради които е възможно камината или печката на твърдо гориво да пуши вътре в помещението, което се намира.

Една от най-вероятните причини за това явление е недостатъчната тяга на комина. Тягата на комина пряко зависи от неговата височина. Понякога проблемът се решава, като се дострои във височина самият комин.

Случва се при различно атмосферно налягане понякога печката/камината да пуши, а понякога не.

Ако досега не сте имали такъв проблем, направили сте ремонт и проблемът неочаквано се е появил. Най-вероятно това се дължи на прекалено добре оплътнените прозорци - ако е сменена примерно старата дървена дограма с нова ПВЦ дограма, ако е направена цялостна изолация на жилището и т.н.

Друга причина, ако понякога пуши, а понякога не, може да е включеният аспиратор при готвене на готварската печка. Винаги при включена аспирация, печката/камината започва да връща пушек вътре в помещението, в което се намира.

В днешно време за решаване на проблема се оставят специални клапи в новите дограми, за да може печката/камината да дърпа достатъчно кислород, за да продължава хубаво горенето и да не се връщат изгорелите газове и съответно пушека обратно в жилището.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати