Advice.bg»Съвети»Как да научим по лесно листовките

Как да научим по лесно листовките

Как да научим по лесно листовките

Изпитът за получаване на шофьорска книжка се разделя на две части – теоретична и практическа. Първата час е теоретичната, където бъдещият шофьор получава въпросник за правилата за движение.

При успешно преминаване следва практическата част – изпит за шофьорските умения на бъдещия шофьор.

Теоретичната част е съставена от различен брой въпроси в зависимост от категорията, за която следва да се придобие право за управление. За най-често явяваната категория за автомобил и категория В, то въпросите са общо 45.

Всеки въпрос носи различен брой точки в зависимост от степента на сложност. Максималният брой възможни точки е 97, а за да бъде преминат успешно изпитът, то кандидатът трябва да им а минимум 87 точки.

Въпросите най-общо засягат правила за движение, значение на знаци, изключения на правилата и други съществени норми.

Как да научите по-бързо листовките

Запознайте се с правилника за движение

Голяма част от кандидатите решават да прескочат тази част и да стартират с решаването на пробни листовки. Това е груба грешка, тъй като листовките изискват логика и развит начин на мислене. Той се усвоява, като предварително се натрупат познания по правилника за движение.

Оглеждайте знаците около вас

Докато четете правилника, най-оптималният вариант е да се оглеждате около вас и да проследявате начина на движение и правила в реална среда. Опитвайте се да си обяснявате предимствата и правилата на пътя, и си припомняйте значение на знаците.

Решавайте често листовки

След като натрупате база от информация, то можете да преминете към пробното решаване на листовки. Първоначално най-вероятно ще ги решавате безуспешно, но с времето ще научите въпросите и тяхната логика, което ще ви спомогне да преминете успешно.

Важно е да решавате непрекъснато листовки, докато не усвоите техниката на въпросите и не се почувствате готови.

А след като вземете листовките, навярно ще започнете да се чудите как да спестим пари за нова кола; защо не пали колата?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати