advice.bg»Съвети»Колко сезона издържат зимните гуми?

Колко сезона издържат зимните гуми?

Колко сезона издържат зимните гуми?

Зимните гуми са важно условие за безопасното шофиране през студените месеци. Трябва да ги имате, тъй като те осигуряват по-голямо сцепление в случаи на хлъзгав асфалт, при по-ниски температури те улесняват маневрирането и свиването на автомобила и предоставят по-сигурен контрол над него.

Те се изработват от здрави материали като каучук в протектора, който спомага за устойчивото движение на автомобила върху заледени пътища. Тези още редица предимства внушават значимостта на тази инвестиция през студените месеци.

Вариантите за закупуване на зимни гуми са два – гуми втора употреба или чисто нови. Когато закупите употребявани гуми, то вие спестявате значителен обем средства. От друга страна, те не ви гарантират същата надеждност, тъй като тяхното сцепление е вече понижено.

Чисто новите гуми са значителна инвестиция, но дават голяма сигурност и добро сцепление. Освен това, разходът за тях е напълно оправдан във времето, защото повечето чисто нови гуми издържат за дълъг период от време.

Обикновено средният период за издръжливост на зимните гуми е от 4 до 8 сезона. Повечето зимни гуми предлагат срок на годност от 5 години, което може да се приеме за ориентировъчен срок. В някои страни не е препоръчително да карате с един и същи комплект за продължителен период от време. Във Великобритания е дори забранено да шофирате повече от 6 сезона със същите зимни гуми. Продължителността на употреба зависи от няколко фактора:

- честота на каране;

- състояние на асфалта;

- начин на шофиране;

- поддръжка на автомобила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати