Advice.bg»Съвети»Защо да си направим застраховка живот

Защо да си направим застраховка живот

Защо да си направим застраховка живот

Много хора в България не искат да си направят застраховка живот. За това пишем и този съвет - ще ви разкажем за три причини, поради които си струва да си направите застраховка живот. Ако сте човек, който разчита само на здравната каса, то това не е правилно, защото не трябва да разчитате и да се доверявате пряко на нея.

Застраховката живот дава възможност на хората, които са я сключили, да могат да си вземат цялата сума, дори застраховката да е била направена преди дни. А ето и кои са 3-те причини, заради които си заслужава да си направите застраховка живот:

1. Точно заради тази застраховка имате добрата възможност да получавате по-висока пенсия. Като се има предвид новите изисквания за стаж, които се въведоха, вие получавате един вид бонус с тази застраховка. Можете да избирате дали да ви бъдат връчени парите наведнъж или да ги получавате на части;

2. Имате много добра възможност да не държите парите си в банка. С помощта на застрахователното дружество, с което сте сключили застраховката, могат да ви се платят средствата, без да се нарушава техният обем;

3. Благодарение на това, че си правите спестовна застраховка, имате възможност да планирате своят живот, както и този на вашето семейство. С тази застраховка можете да платите образованието на децата, можете да изплатите автомобил или да си купите жилище. А и имате възможност да получавате втора пенсия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати