Advice.bg»Статии»За дома»Съвети за кухнята»Как се зарежда правилно съдомиялна машина

Как се зарежда правилно съдомиялна машина

Как се зарежда правилно съдомиялна машина

Ефективното зареждане на съдомиялна машина е нещо повече от просто хаотично подреждане на съдове. Това е изкуство, което, когато бъде овладяно, може да ви спести време, енергия и вода, като същевременно гарантира, че вашите съдове излизат искрящо чисти.

В тази статия ще ви преведем през процеса на правилно зареждане на съдомиялна машина, за да увеличите максимално нейния капацитет и почистващ потенциал.

Приготвяне преди зареждането на съдомиялната

Преди да започнете да зареждате, изстържете големите частици храна от чиниите и приборите. Изплакнете прекалено мазните предмети, но не забравяйте, че модерните съдомиялни машини са проектирани да се справят с някои остатъци от храна за ефективно почистване.

Сортиране и организиране

Разделете предметите по вид – чинии с чинии, чаши с чаши и т.н. Това улеснява разтоварването и гарантира, че подобни предмети се почистват равномерно.

Долен багажник на съдомиялната

Поставете по-големи и по-тежки предмети като тенджери, тигани и купи за смесване на долната поставка. Разположете ги по такъв начин, че да не блокират разпръскващите вода рамена. Обърнете по-големите повърхности към разпръскващите рамена за по-добро почистване.

Сребърни и други прибори

Използвайте кошницата за сребърни прибори за прибори. За да избегнете залепване (когато приборите се залепват), смесете вилици, лъжици и ножове. Някои съдомиялни имат отделни слотове за всеки тип, което помага за предотвратяване на загнездването.

Горен багажник

Заредете деликатни предмети като стъклени съдове, чаши и по-малки чинии на горната поставка. По-високите предмети трябва да се поставят отстрани или отзад, оставяйки място за свободна циркулация на водата.

Гювечи и големи предмети

За гювечи и по-големи предмети проверете дали вашата съдомиялна машина има сгъваеми или регулируеми зъбци на решетките. Те могат да се регулират, за да поемат по-големи предмети и да създадат повече пространство.

Избягвайте блокиране на пръскачки в съдомиялната

Уверете се, че разпръскващите вода рамена (както отдолу, така и отгоре) не са блокирани от съдове. Свободното движение на ръцете гарантира цялостно почистване на всички предмети.

Грижа за стъклени изделия при слагането в миялна

Чашите и деликатните предмети не трябва да се допират един друг, за да предотвратят начупване. Наклонете леко чашите, за да избегнете събирането на вода по ръба им по време на цикъла на сушене.

Пластмасови предмети в съдомиялната машина

Поставете леки пластмасови предмети върху горния багажник, за да избегнете изкривяване от нагревателния елемент на дъното на съдомиялната машина.

Разположение на препарата в съдомиялната

Следвайте инструкциите на производителя за поставяне на препарат. Обикновено е в определен дозатор близо до вратата. Избягвайте да поставяте перилен препарат върху съдовете, тъй като това може да доведе до петна.

Правилно зареждане на съдомиялна

Уверете се, че съдовете не са разположени една върху друга или се припокриват, за да може водата и препаратът да достигнат до всички повърхности. Претъпканите съдове пречат на ефективното почистване.

Процес на сушене на съдовете

Ако вашата съдомиялна машина има опция за топлинно сушене, използвайте я. Друга възможност е да отворите леко вратата след цикъла на измиване, за да позволите на парата да излезе и да помогнете на съдовете да изсъхнат по-бързо.

Правилното зареждане на съдомиялна машина е умение, което може да ви спести време, енергия и разочарование. Като следвате тези съвети и техники, можете да гарантирате, че вашите съдове ще излязат искрящо чисти и готови за употреба. Не забравяйте, че добре заредената съдомиялна машина не означава само удобство – тя също така е свързана с максимална ефективност и дълголетие на уреда.

Вижте още:

- Как да направим екологичен препарат за съдомиялна;

- Натурални продукти за съдомиялна;

- Колко вода харчи една съдомиялна

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest