advice.bg»Статии»За дома»Съвети за кухнята»Избор на фурна - за какво да внимаваме?

Избор на фурна - за какво да внимаваме?

Избор на фурна - за какво да внимаваме?

Фурната е задължителен компонент в една практична и добре функционираща кухня. Този уред изключително много допринася за по-бързото готвене и превръща домакинския процес в далеч по-приятно изживяване.

Неговата покупка се оказва неизбежна, но преди да я направите, трябва да бъдете сигурни какво точно търсите. Фурната е уред, който ще присъства дълготрайно във вашето ежедневие, затова е важно да бъдете убедени в неговата ефективност.

Ето за какво трябва да внимавате при покупка на фурна:

Функции

Тук трябва да оформите внимателно своя списък с желания преди да закупите фурна. Важно е да бъдете наясно какво очаквате от тази фурна, за да не останете разочаровани. Можете да се ориентирани по този аспект с помощта на изписаните символи, които можете да видите на фурната. Оглеждате се дали на нея има символи за размразяване на храна, вътрешно осветление, затопляне, подгряване, поддържане на топла температура, усилване на мощността. Тези функционалности са ключов фактор при закупуването на фурна, тъй като предлагат практичност и ефективност при готвене.

Енергиен клас

Избор на фурна - за какво да внимаваме?

Вероятно трябва да обърнете най-прецизно внимание на този фактор. Енергийната ефективност определя вашия ежемесечен разход за наличието на този уред във вашето домакинство. Обикновено класовете са от A до G. Най-енергоспестяващият клас е A, но това е причината фурните от него да бъдат значително по-голяма инвестиция.

Това обаче ви гарантира много по-икономични разходи за в бъдеще. Средните класове са B и C, като те са най-добрата алтернатива, когато разполагате със среден бюджет, а търсите качество и нисък бъдещ разход.

Мощност

Мощността е друг важен елемент при избор на фурна. Обикновено е препоръчително да си закупите фурна с висока мощност, тъй като това гарантира по-бързо и ефективно приготвяне на храната. Уредът бързо достига високи температури и по този начин храната се сготвя по-лесно. Недостатъкът на фурните с по-голяма мощност е, че те изразходват повече енергия, което пък увеличава разхода.

Гаранция

Този фактор не е за подценяване. Гаранционната сигурност е ключова при такава инвестиция. Затова е важно да обръщате внимание на този аспект. Най-оптималният гаранционен срок е 5 години, но обикновено се предлага от висок ранг марки с доказано качество.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest