Advice.bg»Статии»Работа»Кариера»Започване на нова работа - как да се подготвим?

Започване на нова работа - как да се подготвим?

подготовка за нова работа
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Започването на нова работа може да бъде нещо много вълнуващо и интересно, но може да бъде и много стресиращо. Този стрес може да бъде понижен чрез добрата подготвка за работата, като тук ще разгледаме как да се подготвите добре, така че да не се притеснявате нито на интервюто, нито на непознатото работно място.

Как да се подготвим?

Първо - трябва добре да знаете в какво се състои вашата бъдеща работа. Трябва да разучите компанията, да потърсите проекта, в който искате да се включите, да прочетете много добре обявата. По този начин ще знаете какво да очаквате от тази позиция и в какво ще се състоят Вашите задължения.

Второ – първото впечатление е изключително важно. То ще се запомни дълготрайно и ще е основа за мнението на Вашите колеги, екип, шеф и други. Облеклото трябва да бъде подходящо, официално и съпоставено с нуждите на работното място. Поведението ни трябва да включва сдържаност, възпитание и позитивност.

Най-добрият съвет за новопостъпилите на работа е да слушат повече и да говорят по-малко. Така ще се запознаят добре с обстановката и има малък шанс да кажат нещо неподходящо, тъй като още не са свикнали напълно с културата там. Личната хигиена непременно трябва да бъде безупречна.

Трето – попитайте отново за работния график, запишете си го, запомнете го отлично. Това е едно от най-важните неща за работещия човек и може лесно да се обърка в началото.

Четвърто – винаги бъдете навреме! Бъдете на мястото поне 10 минути по-рано. Проверете винаги състоянието на транспорта, който използвате. Погледнете автобусното разписание, проверете количеството на гориво в личния автомобил, тръгнете по-рано за всеки случай. Ако работите отвкъщи проверете състоянието на техниката и интернета си.

първи работен ден подготовка

Пето - представете се или позволете да Ви представят. Репетирайте предварително какво ще кажете и как ще го кажете. Бъдете естествени и честни, не демонстирайте прекалено самочувствие.

Шесто – ако не сте сигурни за нещо, попитайте! Никога не е излишно да се попита за всеки случай.

Седмо – не се притеснявайте. Всички са били на Ваше място, всички са били анализирани като Вас, нормално е да се тревожите, но запомнете – всички сме хора, грешките са нещо естествено и неизбежно. Приятелски екип, усмихнати шефове и приятна работна среда – формулата за чудесна нова работа. Винаги ще намерите подкрепа и приятел.

Вярвайте в себе си, бъдете смели и следвайте тези съвети за отлична подготовка преди интервю или първи работен ден. Ще се справите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest