advice.bg»Статии»Семейството и отношения»Приятели»Как да създадем нови приятелства

Как да създадем нови приятелства

Как да създадем нови приятелства

Приятелството с другите хора е една от най-приятните страни на живота. Приятелите ни зареждат с енергия, предлагат ни различна от нашата гледна точка за живота.

За някои хора да се сприятелят не представлява никакъв проблем, но за други това е много трудна крачка. Нужно е обаче малко повече самочувствие и ведро настроение, за да привлечем околните до степен да се заинтригуват от възможността за приятелски отношения. Някои съвети в тази посока може да бъдат от полза.

Как да създадем нови приятелства?

Важното е да не таим страх у себе си. Срещата с нови хора наистина може да бъде стресираща, но ако се отпуснем, ще бъде по-лесно да сме приятни събеседници. Проста трябва да бъдем себе си.

Къде да намерим нови приятели, ако ни липсва достатъчно свободно време за нови срещи? Възможностите са навсякъде. Новият служител, постъпил наскоро във фирмата може да се окаже търсеният приятел, още повече, че сам сигурно търси своята приятелска среда в новия колектив.

При наличие на повече време курсовете, семинарите, дейностите, които представляват интерес, са добри възможности за нови познанства, някои от които може да прераснат в приятелство.

Приятели

Не бива да се отхвърля нито една възможност. Човек, който външно изглежда съвсем неподходящ, може да се окаже отличен бъдещ приятел. Предубежденията не са най-доброто поведение.

Добрият приятел е добър слушател, затова интересът към проблемите на околните и готовността да им се помогне могат само да бъдат в плюс на всяко приятелство.

Споделянето на свободното време утвърждава всяка приятелска връзка и подпомага нейното развитие. Партитата, вечерните сбирки и общите забавления са не само приятни, но и полезни за развитие на приятелските отношения.

Приятелството се нуждае от поддържане, както и всяка друга връзка. За да се запазят дълго и да станат истински и трайни отношенията с приятелите, те трябва да се поддържат живи. Комуникацията чрез социалните мрежи е необходимост, която създава представа за ритъма на живот на хората, които считаме за приятели, а това е важно, за да се поддържат отношенията.

Подкрепата, помощта, уважението към избора на приятеля са важни, а над всичко е убеждението, че ако имаш нужда от помощ, можеш да се обърнеш към своя приятел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати