Advice.bg»Статии»Красота»Коса»Как кератинът помага на младостта и красотата

Как кератинът помага на младостта и красотата

Как кератинът помага на младостта и красотата

Всички сме чували за ползите от кератина за косата. Но какво знаем за него? Кератинът е вид протеин, който изгражда косата, кожата и ноктите. Той може да се намери и във вътрешни органи и жлези. Кератинът е защитен протеин, по-малко склонен към надраскване или разкъсване, отколкото други видове клетки, които тялото ви произвежда.

Кератинът може да бъде получен от перата, рогата и вълната на различни животни и да се използва като съставка в козметиката за коса. Тъй като е структурният градивен елемент на косата, кератиновите добавки, продукти и процедури могат да помогнат за укрепването на косата и да я направят да изглежда по-здрава.

Хората, които използват кератин върху косата си, съобщават, че в резултат на това косата им е по-гладка и по-лесна за управление, например изправянето на косата е много лесно. Ефектите варират значително в зависимост от това дали косата ви е здрава по начало, каква е естествената ѝ дебелина и какъв вид кератиново лечение се използва.

Кератинът действа, като изглажда клетките, които се припокриват, за да образуват косъма. Слоевете клетки, наречени космена кутикула, теоретично абсорбират кератина, което води до коса, която изглежда плътна и лъскава. Кератинът също така намалява къдренето, което прави косата по-лесна за оформяне и по-права на външен вид.

Кератинът придава на косата ви сила, еластичност и може да издържи както на изключително ниски, така и на високи температури, ако имате достатъчно от него в косата.

Красива коса кератин

Кератиновото лечение може да се прилага върху естествена или химически обработена коса. Ако мислите да смените цвета на косата си, най-добре да го направите, преди да я третирате с кератин. Причината за това е, че в момента, в който кератинът е запечатан върху косата, цветът, който преди това е бил нанесен, се запечатва ефективно.

Кератинът осигурява допълнителен слой защита на косата ви, ако е повредена от химическа обработка. Работи и за опазване на косата през определени сезони и условия, когато тя е склонна да бъде изключително суха. Поддържането на здрава коса помага за предотвратяване на цепенето и накъсването. Тези ползи от кератиновото масло са особено полезни, ако искате косата да расте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest