Породи кучета за апартамент

Породи кучета за апартамент

В днешно време, когато повечето хора живеят в градовете, жилищното пространство е ограничено до апартаменти с по-малка площ. Това обаче не бива да ви спира да си вземете куче за домашен любимец. Има достатъчно породи кучета за апартамент.

Френски булдог

В момента, в който видите сладките им муцунки, ще се влюбите. Да не говорим, че в последните няколко години това е и една от най-модерните породи. Те са любвеобилни и обичат вниманието. Социални кучета са и са подходящи както за несемейни, така и за семейства с деца. Нуждаят се от ежедневни разходки, за да ги поддържате във форма.

Мопс

Мопсът става за апартамент

Друга сладка муцунка, която ще искате да виждате всеки ден. Темпераментът им е подобен на този на френския булдог - любвеобилни и социални същества. Някои от тях може да бъдат леко непослушни, но пък са домошари и обожават вниманието. Разхождайте ги редовно, защото са доста мързеливи кучета, поради което и склонни към затлъстяване.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Тези кучета са красиви, елегантни, излъчват аристократизъм и са невероятно енергични. Може да излизате с тях на разходка, но може и да бягате с тях. Спомняте ли си Шарлът от "Сексът и градът"? След разходката задължително трябва да се погушкате. Много обичат това. Подходящи кучета са за малки апартаменти.

Хаванска болонка

Тази пухкава топка косми ще ви накара да се влюбите толкова бързо, че ще забравите всичко останало. Нямат никакъв проблем с градската среда и обожават да общуват с хора. Може да ги разхождате или да ги носите насам-натам. Няма да ви създават никакви проблеми.

Ши Тцу

Ши тцу

Още една пухкава порода кучета, които може да отглеждате в апартамента си. Подходящи кучета за семейства с деца, както и за такива, които вече имат куче. Те са дружелюбни и адаптивни и се сприятеляват бързо. Козината на Ши Тцу се нуждае от добра поддръжка.

Немски шпиц

Ако сте избрали тази порода кучета, получавате едно отдадено и лоялно същество, което ще бъде с вас дълго време. Лесно се поддават на дресировка и желаят да угодят на стопаните си. Имат склонност да лаят по непознати, така че трябва да ги държите на каишка при разходка.

Чихуахуа

Изключително дребни, те са една от най-подходящите породи кучета за апартамент. Не се нуждая от много упражнения и обичат да са обградени с хора. Не обичат непознати обаче, затова трябва да сте внимателни, когато нови хора идват на гости.

Пекинез

Пекинезът е куче за апартамент

Сладка муцунка и любвеобилна природа - няма как да не поискате да имате такова куче. Имайте предвид обаче, че те изискват много внимание и любов. Не обичат непознатите и ще лаят доста. Затова е добра идея да ги обучите докато са малки. Не обичат други кучета, така че не е добра идея да си взимате и друго.

Померан

Това е една топка косми, изпълнена с енергия. Подходящи са за хора, които не се задържат много вкъщи, тъй като породата е доста самостоятелна. Трябва да ги разхождате ежедневно и да поддържате козината им. Решете ги всяка седмица, а може и по-често.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати