Коя зодия съм?

Коя зодия съм?

Въпреки скептицизма зодиакалните знаци са популярен метод за определяне на характера на човека. Те, разбира се, не са способни да кажат точно какъв е един човек, но създават събирателен образ от общите качества на хората от една и съща зодия.

Използват се както в астрологията, така и в психологията. Ако искате да опознаете себе си по-добре, разберете каква зодия сте.

Разположението на планетите по времето, в което сте се родили, определя вашата зодия. Обикновено, когато говорим за зодия, става на въпрос за тази, в която е слънцето в деня на раждането ви. Това се счита за най-значителното влияние и основната зодия на човека.

Отделно, всички други планети имат подобна функция. Например, ако Меркурий ви е във Везни, то значи общуването ви е като на зодия Везни и пред другите хора изглеждате като везна. Това обаче е много обширна тема и ако ви интересува повече, то потърсете каква е вашата натална карта.

Зодии и натална карта

Зодиакалните знаци са 12 на брой. Разделят се на четири вида и всеки от тях има своите общи характеристики.

Земните зодии - Телец, Козирог и Дева

Телци са родените от 20 април до 20 май. Козирозите пък са в края и началото на годината – от 22 декември до 19 януари. А Девите са родени от 23 август до 22 септември. Те са познати като буквално земните представители на зодиака. Имат точни цели в живота и винаги вървят към тях, здраво стъпили на змята. Те винаги търсят финансова стабилност.

Въздушните зодии - Близнаци, Водолей, Везни

Близнаци – от 21 май до 20 юни, Водолей – от 20 януари до 18 февруари и Везни – от 23 септември до 22 октомври. Въздушността им ги прави по-повърхностни и нерешителни в живота, но затова и по-забавни и отпуснати. Нещата бързо им омръзват и имат нужда от постоянна умствена активност.

Огнените зодии - Овен, Стрелец, Лъв

Огнени зодии

Те наистина имат огнен темперамент. Овните са родени от 21 март до 19 април, Стрелците пък от 22 ноември до 21 декември и лъвовете са родени между 23 юли и 22 август. Приключенците на зодиака, те са доста прями и уверени в себе си. Винаги ги влекат нови начинания и предизвикателства.

Водните зодии - Скорпион, Риби, Рак

И четвъртият вид зодии са водните. Това са Скорпион – от 23 октомври до 21 ноември, зодия Риби – от 19 февруари до 20 март и Рак – от 21 юни до 22 юли. При тях водата всъщност е сълзи, защото те са изключително емоционални личности. Ракът е известен като силно раним, скорпионът е склонен да се ядосва и да е ревностен, пък рибите съчувстват много силно и винаги се чувстват нападнати. Техните емоции са много дълбоки и в негативния, и в позитивния аспект.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати