Какви цветя са подходящи за булчинските букети?

Какви цветя са подходящи за булчинските букети?

Съвсем доскоро се считаше, че най-подходящите цветя за булчинските букети трябва да са от бели или кремави цветя (момина сълза, бели рози, кала, бели лилиуми и т.н.) или пък да са съобразени спрямо цветовата декорация на ресторанта, в който младоженците ще почерпят своите гости. Ако официалните сватбени покривки или пък чиниите са лилави, то и булчинският букет непременно трябва да е от лилави цветя.

Изборът на цветя за булчински букети всъщност би трябвало да зависи най-вече от собствените предпочитания към тях на бъдещата булка или пък да е съобразен спрямо това, което всяко едно цвете символизира.

Ето защо тук ще обърнем внимание на някои от цветята, които са напълно подходящи за аранжировка на булчинския букет.

1. Рози

Булчинските букети?

Както казахме, белите рози са сред фаворитите, но нищо не ви пречи да използвате за аранжировка на булчинския букет или пък самостоятелно червените рози, които символизират страст, или пък розовите рози - символ на нежността.

2. Фрезии

Тъй като са прекалено нежни, от тях трудно би могъл да се направи самостоятелен букет, но служат за чудесна аранжировка. Да не забравяме и прекрасния аромат, който се носи от тях и който е доста по-осезаем от този на розите.

3. Орхидеи

Орхидеите са цветя за булчински букети

Орхидеите са изключително красиви, екзотични и трайни цветя, но имайте предвид, че те нямат никакъв аромат.

4. Божури

Божурите са предпочитани за булчински букети

Вероятно поради факта, че често ги срещаме да се отглеждат в селските дворове, ние ги пренебрегваме, считайки ги за прекалено стандартни цветя. Истината е, че те макар и не толкова трайни, са чудесна идея за булчински букет, към който можете да добавите и други типично градински цветя.

5. Слънчогледи

Те, както и всички останали цветя, които са в ярки цветове, все повече се налагат като избор на бъдещите булки. А конкретно слънчогледите са символ на уважение между вричащите се.

В заключение ще добавим, че освен собствените си предпочитания към цветята трябва да вземете предвид и че има такива, чиито тичинки много цапат, а надали искате точно на сватбения си ден да видите роклята си в петна. Типичен пример е лилиумът, който макар и изключително красив и ароматен, може да ви причини доста главоболия именно защото много цапа.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати