advice.bg»Статии»За дома»Почистване»Как да почистим климатика?

Как да почистим климатика?

климатик

Климатиците са едно от най-любимите на хората удобства на съвременния свят. С едно натискане на копчето те могат да променят климата и температурата в помещението. Но за да се радвате на дълга и безупречна служба от страна на климатика си, трябва редовно да го почиствате.

Един от вариантите е да оставите почистването в ръцете на професионалистите. Това обаче може да бъде много скъпо удоволствие. Добрата новина е, че има вариант вие сами да се погрижите за чистотата на климатика у дома.

Редовното почистване на климатиците е от голямо значение за вашето здраве, защото те осигуряват отлична среда за развитие на мухъл. Преди да пристъпите към почистването на климатика, важно е да се сдобиете с нужните инструменти, които не са никак трудни за намиране.

Трябват ви четка за почистване с дълга дръжка, препарат за почистване на климатици, филтри, ако ползвате, еднократни консумативи и търпение.

Процедурата по почистване на климатика започва с отстраняването на филтъра от предната решетка. Ако ползвате еднократни филтри, просто хвърлете стария и го заменете с нов. Ако филтрите са за многократна употреба, внимателно го измийте в банята.

почистване на климатика

За почистването на филтрите следвайте следващиге стъпки. Поръсете обилно с прах за пране или друг препарат, сложете в подходящ съд и залейте н гореща вода, която да го покрие, след 15-тина минути изплакнете и оставете да се изсуши напълно.

С помощта на четката внимателно премахнете мръсотията и прахта от повърхността на изпарителя. Движението, с което отстранявате мръсотията, трябва да бъде отгоре-надолу и в никакъв случай от ляво на дясно.

След като остраните внимателно максимално количество прах от климатика напръскайте с препарата за почистване и включете уредът в режим охлаждане за около 15 минути или според указанията на препарата.

Приблизително това е времето нужно на препарата да разтвори скритата мръсотия. Остава да върнете обратно филтъра и капакът на място. Препоръчваме ви да почиствате климатика основно поне веднъж месечно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Популярни