Advice.bg»Статии»Домашни любимци»Кучета»Съвети при отглеждането на ротвайлер

Съвети при отглеждането на ротвайлер

ротвайлер
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Кучетата от порода Ротвайлер са много дружелюбни и смели. Може да им вярвате, че ще ви бъдат приятели, че ще ви обичат. С правилния вид обучение, тази порода кучета могат да бъдат добър придружител през целия живот.

Обучението ще направи кучетата достатъчно уверени и смели. Ротвайлерът обаче може да не е правилната порода куче за вас, ако досега не сте гледали домашен любимец. Затова ще ви бъдат необходими няколко насоки и съвети.

Има много начини, по които човек може да се грижи за кучетата Ротвайлер. За начало, купете им най-добрата храна за тяхната порода.

Когато вземете кученцето у дома

Дори преди да го занесете в дома си, трябва да изберете кучето, но и да си дадете ясна сметка, че оттук нататък вие ще се грижите за него. Това е голяма отговорност, имайте го предвид. Когато го занесете в дома си, дарете го с любов и грижи. Кучето трябва да се обезпаразити и ваксинира. Може да му сложите чип още преди да го занесете в дома си.

Упражнения

Препоръчва се кучетата да получават достатъчно физически дейности ежедневно. Вашият Ротвайлер се нуждае от поне 30 минути упражнения всеки ден. Играта е важна за кучето. Ако вашият ротвайлер е на по-малко от шест месеца, препоръчително е да играете 4-5 различни игри на ден. Купете му играчки, с които да се занимава. Разходките и походите също трябва да присъстват в активностите.

Разкрасителни процедури

Ротвайлерите са лесни са отглеждане, тъй като козината им е къса. Трябва да къпете кучето веднъж седмично. За целта използвайте четка с меки косми. Това помага да запазите козината на кучето лъскава и здрава. Също така трябва да отрежете късите нокти и да се уверите, че лапите му не са увредени. Когато става въпрос за къпане, използвайте за тази цел шампоан за кучета. Къпането обаче трябва да бъде сведено до минимум, тъй като не искате да нараните кожата на кучето.

грижи за ротвайлер

Хранене

Храненето на кученцето изисква правилни храни. Уверете се, че сте купили питателна храна, подходяща за възрастта му. Търсете гранули за големи породи кучета. Следете дали хранителните вещества са правилно разпределени. Кучетата се нуждаят от балансирана диета, която може да помогне за изграждането на здрав скелет на домашния ви любимец. Когато се нахрани, то ще започне да скимти и да иска още. Не му давайте допълнително от указаната порция.

Социализация

Кучето трябва да бъде около майка си в продължение на 3 ½ седмици след раждането. Кученцето трябва да се запознае с други хора и кучета още докато е малко. Това му позволява да се социализира. След 12-та седмица може да го извеждате навън, но не по-рано.

Лично пространство

Осигурете на кучето си лично пространство – негово легло, одеяло или нещо, което то да смята, че е само негово. Внимавайте обаче, защото по природа всички кучета ревностно пазят територията си. Така че, ако се приближите твърде рязко или го стреснете по някакъв начин, то може да реагира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни