Съвети при отглеждането на пинчер

отглеждане на пинчер

Отглеждането на куче, по-специално предоставянето на грижи за пинчер, не е лесна задача. Някои експерти смятат, че тези кучета са ходили по Земята още от преди 25 000 години, като са се развили от вълците. Днес това е една от най-популярните породи на света, но при отглеждането й има някои специфики, които трябва да спазвате.

Хранене

Докато е малко кученцето – между 8 и 12 месеца, трябва да го храните по четири пъти на ден. Между третия и шестия месец, редуцирайте храненията до три пъти. Между шестте месеца и първата година, храненията вече трябва да са по два пъти дневно. След първата годинка, по веднъж на ден ще му бъде достатъчно.

Висококачествената суха храна осигурява балансирано меню за вашия домашен любимец. Може да я смесвате с вода, консерви или бульони. Пинчерите харесват много извара, варени яйца, плодове и зеленчуци, но не прекалявайте – тези храни не трябва да надхвърлят повече от 10% от дневното им хранене. Избягвайте да ги храните с вашите останки, тъй като те няма да успеят да си набавят необходимите витамини и минерали.

Упражнения

Пинчерите се нуждаят от ежедневни упражнения, за да останат здрави. Физическата активност им помага да се борят със скуката, която може да доведе до нежелано деструктивно поведение на кученцето. Излизането навън ще потуши желанието на вашия пинчер да прави бели вкъщи.

Разкрасителни процедури

За да поддържате козината на пинчера красива и гладка, може да го решете. Проверявайте го ежедневно за кърлежи и бълхи. Много пинчери се нуждаят от по-чести къпания (няколко пъти в годината). Изплакнете внимателно пяната от козината му, като внимавайте да не намокрите ушите му.

грижи за пинчер

Как да носите вашият пинчер

Най-лесно е да научите пинчера на всичко, докато е още малко. За да го носите, пъхнете ръката си под гърдите на кучето, с предмишница или с другата ръка хванете задните крака. Не хващайте кучето за предните крака, тила или ошашката.

Здравето на пинчера

Кучето трябва да посещава ветеринаря за пълна диагностика, ваксини и кръвни тестове редовно. Грижете се за оралната хигиена на кучето си. Както споменахме по-горе, ежедневно трябва да инспектирате вашия домашен любимец за кърлежи и бълхи, особено през топлите дни. Никога не давайте на кучето лекарство, което не е предписано от ветеринаря.

Ако кастрирате кучето, най-добре е да го направите, докато е малко – до шестия месец. Кастрацията преди зрелостта значително намалява риска от рак на гърдата или рак на матката (често срещани заболявания при женските кучета), болести по простата и рак на тестисите (при мъжките). Ваксинирайте редовно кучето, за да го опазите здраво.

И още един съвет: когато разхождате навън пинчер, нека да е на каишка, освен, ако не сте в оградено и защитено пространство.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати