Какъв подарък да купя за нов дом?

идеи за подарък за новодомци

Предстои ви да гостувате на Ваши роднини или приятели, които наскоро са се преместили в нов дом и сте изправени пред нелеката задача да изберете подарък, който да поднесете. Чудите се как да изберете нещо подходящо, което да засвидетелства Вашето уважение към домакините и в същото време да им се хареса и да им донесе радост.

Предлагаме Ви няколко идеи за подаръци за новодомци.

Икона

Новият дом е ново начало и един от най-подходящите и символични подаръци е икона, която да закриля живущите в него и да носи благополучие, семейно щастие, хармония и дълъг съвместен живот.

Можете да купите икона на Света Богородица или Свети Мина, защото тези светци покровителстват сплотеността и целостта на семейния дух, даряват любов и разбирателство в семейството. Няма да сбъркате и ако изберете икона със светец, на когото е кръстен някой от новодомците.

иконата е отличен подарък за новодомци

Декорация за стената или персонализиран подарък

Ако бихте искали да поднесете подарък, който да остане като скъп спомен на домакините и винаги, когато погледнат към него, да си спомнят и мислят за вас, изберете например стилен часовник или красива картина. Картината е универсален подарък, но е препоръчително преди да я купите, да проучите какъв художествен стил харесват обитателите на новото жилище.

Персонализираните подаръци също са идеален вариант и ще напомнят за Вашия мил жест към новодомците. Можете да поръчате да изработят например табелка за вратата, поставка за ключовете или друг вид оригинална декорация, върху която да бъдат гравирани имената на членовете на семейството, живеещо в новия дом.

Саксийно цвете

Цвете в саксия е друга много добра идея за подарък за нов дом. Растенията внасят свежест, зеленина и хармония в дома, освен това пречистват въздуха. Желателно е да се спрете на цвете, което не е много капризно и не изисква специални грижи, особено ако знаете, че домакините не са запалени градинари.

саксийно цвете за нов дом

Класически подаръци

В тази категория попадат практични и функционални варианти за подаръци, които биха влезли в употреба на обитателите на новия дом – някакъв вид сервиз, като например за вино, уиски или кафе, кристална купа за плодове, сервиз за торта, ефектна ваза.

В този случай ще ви е от полза, ако познавате вкуса на новодомците, което ще ви помогне да изберете подарък за дома, който със сигурност да им допадне. Ако са ви много близки, бихте могли директно да попитате от какво имат нужда, защото винаги има вероятност вече да притежават някой от изброените варианти.

Домашен текстил

Не много хора се спират на домашния текстил, но той също е добра идея за практичен подарък. Можете да изберете между луксозни хавлиени кърпи за банята или кухнята, красива покривка за маса или текстилни подложки за хранене. Това са неща, които със сигурност ще бъдат от полза за домакините.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати