advice.bg»Статии»Домашни любимци»Кучета»Как да дисциплинираме кучето?

Как да дисциплинираме кучето?

Как да дисциплинираме кучето
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

За да е здраво кучето, то трябва не само да се храни правилно и да се грижите добре за питомеца си, но и също така да е дисциплинирано. Дисциплинирането на кучето трябва да става от най-ранна възраст, тъй като след това тази задача ще е много сложна, а дори и невъзможна.

Ако кучето вече е на 2-3 години, то вече ще има свои си изграден характер, така че трябва да спазвате някои от основните принципи за дисциплиниране от ранна възраст на кучето.

Как да дисциплинираме кучето?

Кучетата също имат емоции. Това може да се види по интонацията на гласа им, погледа и дори изражението на лицето. Те също така ни дават информация за емоциите си с клатене на опашката, навеждането на главата, позата си и така нататък. Това е част от езика на тялото при кучетата.

Кучешката дисциплина е важна

Също така кучетата лаят, ръмжат, могат да са агресивни или добри. Важно е всеки един стопанин да се научи да разбира тази информация и да се съобразява с емоциите на кучето си. Без да имате предвид това, вие няма да можете да възпитате любимеца си, затова се съобразявайте с неговите желание и настроение.

Трябва да се стараете да възпитате в него способност да се подчинява и да ви има за авторитет, защото само тогава ще можете да го дисциплинира по-лесно. Трябва да сте настоятелни и изискващи, а не да се предавате след първия неуспех. Възпитанието на кучето е дълъг процес и трябва да имате предвид това, че ще се изисква да проявите доста разбиране и търпение.

Кучетата много обичат ласките. Те обожават, когато ги галим, говорим с тях. Именно затова за домашните любимци това е най-добрата награда за тях. Но въпреки това трябва да помните, че всяко едно поощрение трябва да се заслужи от кучето, а не да се дава от съжаление. Старайте се винаги да затвърждавате резултата и да повтаряте нещата, които кучето ви вече е научило.

В никакъв случай не бива да наказвате кучето си със сила, тъй като в този случай то ще изпитва само страх от вас и в никакъв случай няма да можете да постигнете контакт с него. Можете да се скарате и леко да повишите тон, ако сте недоволни и то се е провинило, но не и да използвате сила.

Дисциплинирано куче

Една от тайните в дисциплинирането на кучето се крие и в дневния режим на кучето. Трябва да отделяте достатъчно време на питомеца ви за игри и общуване, тъй като любимеца може да стане непослушен, защото просто ще си търси по някакъв начин вашето внимание.

Спазвайки тези лесни и простички съвети, ще можете да дисциплинирате кучето си по-лесно. Не забравяйте обаче, че за всяко едно куче се изисква индивидуален подход. Бъдете търпеливи и помнете, че с желание и мотивация ще можете да постигнете дори и най-сложните резултати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest