Как да впечатлите бъдещия си тъст, когато искате ръката на дъщеря му

Как да поискаме ръката на булката

Да поискате ръката на любимата си е трудно. Въпреки романтичните ви намерения и готовността да го направите от емоционален план, има някои задължителни стъпки, които всеки мъж трябва да изпълни. Ето как да се харесате на тъста!

Важно е например да познавате родителите на бъдещата си съпруга, да сте наясно с нейните очаквания от вас. Не бива да предприемате каквото и да е, ако то не отговаря на личните ѝ разбирания. Така например искането на ръката на булката от баща ѝ вече се смята за отживелица от много хора.

В миналото този акт е бил от съществено значение, защото дъщерите са били на практика собственост на родителите си. По-късно това се превръща по-скоро в жест и израз на уважение към семейството на бъдещата ви съпруга. Важно е да покажете такова отношение, защото семейството на жената ще стане и ваше след брака.

Ако сте решили да поискате ръката на половинката си от баща ѝ, то първо се уверете, че тя знае за тези намерения, защото може да се почувства особено неудобно в такава ситуация. Някои жени са против това – съобразете се с личната ѝ преценка. Ако все пак стигнете до взаимно съгласие по въпроса, подгответе се предварително. Преценете какво точно ще кажете.

Важно е да прецените и бащата на булката. Вероятно вече го познавате и знаете дали той е по-земен или по-строг човек. Съобразете и обстановката, и думите ви с характера му.

Важно е да отдадете нужната почит и на двамата родители. Макaр и традицията да повелява ръката на булката да се поиска от баща ѝ, то вие трябва непременно да подчертаете, че и двамата родители са направили жената, която обичате именно такава. Благодарете им – те заслужават.

Съобразете се с характера на бъдещия тъст

Ако за вас е важно да заявите намеренията си към половинката си преди да сте ѝ предложили брак и искате това да е изненада за нея, то поговорете с родителите ѝ в достатъчно формална, но не простовата обстановка. Обяснете им, че имате важен разговор, който искате да проведете с тях.

Бъдете откровени и им разкажете за намеренията си – защо искате да предложите брак на дъщеря им, какво можете да ѝ предложите, защо вие сте правилният мъж, с който тя да изгради семейство. Помолете ги да запазят тайна – те със сигурност биха подходили с разбиране, знаейки, че това е един от най-важните моменти в живота на дъщеря им.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати