Как да премахнем петна от бели дрехи?

Как да премахнем петна от бели дрехи?
Снимка: advice.bg

Белите дрехи не са много практични и често се замърсяват. Доста е трудно да се поддържа чист бял цвят, а понякога дори избелванията и многобройните измивания не помагат. Ето няколко съвета как да почистите белите дрехи от петна:

1. Не отлагайте измиването. Колкото по-бързо започнете да почиствате белите дрехи от полученото петно, толкова по-лесно ще го премахнете. Това е особено важно за белите дрехи.

* Можете да използвате сапун за пране. За да направите това, обработете петното с малко парчен сапун и след това го избършете с четка (ако видът плат позволява).

2. Не използвайте хлорирана белина. Бялото също е цвят и използването на хлорирана белина върху бели дрехи ще премахне белия цвят от тъканта. Най-добре е да използвате белина на базата на пероксид.

3. Не накисвайте петното. Това само му помогне да проникне още повече в тъканта.

4. Дръжте петното далеч от топлина. По-добре е мръсните дрехи да се съхраняват на сухо място, далеч от слънчева светлина. Освен това не сушете дрехите със сешоар, тъй като останалите петна ще се втъкнат още повече в плата. Това означава и да не гладите дрехи, които имат петно.

5. Обичайните препарати за миене на съдове са чудесно средство за предварително почистване на петна.

6. Можете да смесите кислородна вода с перилен препарат и да нанесете сместа върху петното.

В тежки случаи можете да оставите сместа за известно време и да отмиете по-късно.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати