advice.bg»Съвети»Как да изгоним къртица от градината

Как да изгоним къртица от градината

Как да изгоним къртица от градината

Има няколко доказани народни метода, които ще помогнат за изгонването на къртицата от градината.

Използвайте бобови растения, чесън, невен или нарциси. Тези растения излъчват неприятна миризма за къртиците, така че ако ги засадите на мястото и около периметъра на градината, можете да изгоните къртицата.

Изгонване на къртица от градина с препарати

Можете също така да закупите специални биопрепарати под формата на топки или гранули, които също излъчват миризма, която къртиците не харесват. Те трябва да бъдат вкопани в земята в цялата градина на разстояние, определено от производителя.

Изгонване на къртица от градина с ултразвук

Къртиците имат много чувствителен слух, силните звуци плашат и дразнят животните. Ето защо най-популярният и ефективен начин за борба са ултразвуковите уреди против гризачи.

Разпръснете силно миришещи неща около мястото

Разнообразие от парцали, напоени с бензин, керосин, разтворител, както и нафталин, прах, гнили рибени глави и др. Трябва обаче да се помни, че не всички тези неща могат да бъдат заровени в градината. Например, използването на петролни продукти може да доведе до отравяне. Следователно те могат да се добавят на капки само в градината, където не растат плодови и зеленчукови култури.

Изгонване на къртица от градина с Котка

Между другото, ако имате котка, която ходи навън, никога няма да има къртици в градината. Факт е, че тези животни не понасят миризмата на котешки изпражнения.

Най-старият метод за изгонване на къртица от градина

Просто напълнете дупките на къртиците с вода. Но трябва да се помни, че ще отнеме много време и много за вода (поне 100 л). По-добре е да изливате течността последователно в различни къртичини, така че на гризача да му е възможно най-неудобно да остане във вашия район.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати