advice.bg»Съвети»Как се прави скрийншот на компютър или лаптоп?

Как се прави скрийншот на компютър или лаптоп?

Как се прави скрийншот на компютър или лаптоп?

Екранните снимки се оказват изключително практична алтернатива, когато искате мигновено да запаметите нещо на своя компютър.

За разлика от телефоните, които изискват да натиснете две копчета едновременно, за да направите скрийншот, компютрите ви улесняват само с натискането на едно. Процесът се състои единствено в натискането на бутона Print Screen или съкратено Prt Scrn. Полученият скрийншот е с размера на екрана, затова можете да редактирате размера или формата с помощта на програмата Paint.

За потребителите на MAC нещата стоят по-различно. При тях няма такъв бутон, но можете да направите екранна снимка по няколко начина:

- За скрийшот на целия екран натискате три клавиша едновременно - ⌘, 3, Ctrl. Готовата снимка се съхранява на десктопа;

- За да направите снимка на избран прозорец от отворено приложение, натискате съответно ⌘, 4, Ctrl. След това курсора ще се измени в +, при което използвайте клавиша Space, за да си начертаете прозорец на желаното от вас поле;

- За да заснемете само част от компютърния дисплей, натискате отново ⌘, 4 и Ctrl, като след това курсора се променя на + и с помощта на мишката чертаете областта от екрана, която желаете да запаметите.

Съществуват и програми, с които да улесните правенето на скрийншот. Такива са FastStone, Wondershare, Sony Vegas и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати