Как да изберем добър адвокат?

Добър адвокат

Чували ли сте вица за това защо акулите не нападали адвокатите? От професионална солидарност!

Да, никак не е приятно да ви се наложи да използвате услугите на адвокат. Знаем доста приказки и вицове за тях, но и без тях не можем. Как обаче да се спрем на наистина добър адвокат? Ето върху какво можете да помислите при избор на добър адвокат.

1. Изберете адвокат според мнение на приятели

Ако имате добри приятели, които са се сблъсквали вече с подобен на вашия казус случай и са се запознали с адвокат, от чиито услуги са били доволни, то вероятно е добре да им се доверите. Може би те наистина са си имали работа с добър адвокат.

2. Адвокат според мнения от социалните мрежи

В социалните мрежи сигурно ще срещнете разнообразно мнение за един и същ адвокат и макар и да ви се налага да отсявате информацията, тя може да ви бъде много полезна. Проверете кое мнение е преобладаващо - дали на онези хора, които са били доволни от конкретния адвокат, или на онези, които са останали разочаровани от методите и похватите му.

3. Според хонорара на адвоката

Добър адвокат

Може да не ви изглежда много меродавно да търсите добър адвокат спрямо хонорара, който ще изисква от вас, но е важно да поразсъждавате и в тази насока. Когато хонорарът на един адвокат ви се стори прекалено скромен, най-логично е да се зарадвате. Но дали той не е по-скромен от хонорарите на останалите адвокати, защото самият адвокат не е достатъчно добър? Или пък обратното - след като ви се струва, че адвокатът, към когото сте се насочили, е прекалено скъпо струващ, той може би наистина е добър и счита, че неговите услуги си струват парите. Дали обаче вие можете да си го позволите? Вземете предвид факта, че срещата с един адвокат няма да е еднократна и си направете добре сметка колко срещи с него биха ви били нужни. Или поне приблизително, за да можете да прецените горе-долу колко ще ви излезе цялото удоволдствие.

4. Според кантората, в която работи адвокатът

Тук е добре да вземете предвид няколко фактора - дали кантората се ползва с добро име като цяло и дали локацията ѝ е на удобно за вас място. Както казахме в горните редове, срещите с адвоката могат да са много и трябва да прецените колко допълнително време и разходи ще ви костват разходките до съответната кантора.

Вижте още: Кога ни трябва нотариус?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest