Advice.bg»Статии»Борба с белките - как да се отървем от дребните хищници?

Борба с белките - как да се отървем от дребните хищници?

Борба с белките

Белките са животни, които се чувстват чудесно на чужда територия през цялата година. Те ядат храна за птици, развалят отгледани зеленчуци, любимите ви цветя в градината и обръщат всичко на тавана. Двойка влюбени белки може да се превърне в цяла армия гризачи и да окупира дома ви за дълго време.

Борбата с тези животни не е задача за един ден, отнема време и търпение. Ако искате да се отървете, мобилизирайте силите си и започнете още сега.

В нашето ръководство се опитахме да дадем информация за борба с дребните хищници.

Метод за избягване на белки

Много по-лесно е да контролирате животните на улицата, отколкото да се опитвате да ги изгоните от тавана. Затова направете всичко така, че белките да нямат интерес към дома ви. Започнете с прости стъпки.

Събирайте ядките, жълъдите, плодовете от земята, а също така изрязвайте клони по дърветата, така че вредителите да не се изкачват на покрива през тях. Ако отглеждате кокошки и други птици, вземете специални мерки, тъй като те са цел на белките. Постарайте се да махнете всички възможни предмети, които ще помогнат на белката да се изкачи на тавана ви или да влезе в кокошарника.

Как да изплашим белките

Ако нищо не спира белките и те продължават да ви посещават, опитайте се да използвате светлина - оставете окачете огледала в къщата и тавана. Те могат да принудят животното да избяга. Шумът също върши работа. Закачете по двойки кенчета от напитки, например, на дърветата - така и при най-лекият вятър те ще вдигат шум. Това е лесен начин да се справите с белките и да ги държите далеч.

Ако белките си проправят път в къщата

Белки

Ако дребните гризачи са успели да влязат в дома ви, отстранете всичко годно за консумация от стаята, в която са. Ароматът привлича белките. Освен това разчистете от всичко, което може да се използва от гризачи за гнездене като хартия, стари тапети, вълнени дрехи и т.н. Ако имате котка или куче може да разпръснете козината му. Постоянното усещане за присъствието на хищник ще изплаши вредителите.

Капани за белки

Използвайте капани за справяне с белки. Поставете клетката в дупката, която гризачът използва за влизане и излизане от къщата. Когато алтернативните проходи са добре затворени, белките няма да имат друг избор, освен да влязат в капана. Дръжте капаните на място, докато бъдат заловени всички вредители. За предпочитане е да използвате хуманни капани. Те просто затварят гризача в клетка и можете да го пуснете на свобода някъде далеч от дома ви.

Белките много обичат яйца. Ако забележите, че изчезват яйца от кокошките ви, това е сигурен признак, че вредителите са при вас. Използвайте тези методи, за да ги прогоните от имота си и да спасите домашните птици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest