Важни съвети за здрава коса

Важни съвети за здрава коса

Здравата коса не е просто редовно посещение на фризьорския салон или маска за коса, прилагана при всяко измиване. Предлагаме ви 10 правила, които ще ви помогнат да имате дълга, блестяща и издръжлива коса.

Здравата коса е дългосрочно начинание или по-скоро няколко навика, които трябва да бъдат част от рутинната грижа. Подготвили сме 10 лесни за прилагане съвета, които да ви помогнат да запазите косата си здрава, дълга, блестяща и много красива.

Вслушайте се в нейните нужди

Не всички имаме една и съща коса, и когато го казваме, нямаме предвид само формата на косата - къдрава, вълнообразна или права. Имаме предвид и дебелината на косъма, дължина, цвят, генетично наследство, обем и много други неща. Всички тези характеристики правят уникална комбинация: вашата коса.

Ето защо не е достатъчно да се ръководите от препоръките на познати или рекламни кампании. Проследявайте реакциите на гривата си към всякакви промени или нови продукти, които използвате. 

Подстригвайте се веднъж на всеки 2 месеца

Подстригването заздравява косата

Дори ако искате да оставите косата да расте, това не означава, че е здравословно да не я подстригвате изобщо една година. Посещавайте стилист веднъж на всеки 2 месеца, кажете му, че искате да оставите косата да расте, и той ще отреже колкото е необходимо. Освен това ще забележите, че често подстригваната коса расте по-бързо.

Овлажнявайте косата отвътре

Пийте много вода и яжте здравословни мазнини. Хидратацията отвътре винаги се наблюдава върху кожата, ноктите и косата. Ако косата ви не е блестяща, чуплива или много суха, една от причините може да е липсата на хидратация вътре.

Маските за коса са задължителни

В допълнение към хидратацията отвътре е важно и това, което се постига чрез директното нанасяне на специфични продукти. Независимо от шампоана, който използвате, балсамът и маската ви трябва да са много овлажняващи. Те се нанасят върху върховете по дължината на косата при всяко измиване. Оставете ги да действат поне 2-3 минути, за да заздравят косата, в противен случай приложението им няма да има ефект.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати