advice.bg»Статии»Красота»Козметични процедури»Разликата между лазерна- и фотоепилация

Разликата между лазерна- и фотоепилация

фотоепилация

Днес епилацията е една от най-популярните процедури в салоните а красота, като това не е никак странно, имайки предвид, че тя помага да се избавите от така досадните косми по тялото и да изглеждате винаги зашеметяващо.

Процедурата се ползва с огромен интерес именно през пролетните и летни месеци, тъй като тогава ходим с по-малко дрехи и искаме да се отървем от неприятните косми, за да носим любимите си дрехи. Начините за епилация са основно два типа, а именно лазерна-и фотоепилация, като и двете си имат своите предимства.

Разликата между лазерна- и фотоепилация

При лазерната епилация въздействието на фоликула на косъма става с помощта на лазер. Имайки предвид малко по-ограничения му спектър, то това значи, че действието му е насочено именно към премахването на нежеланото окосмяване. Пигмента на космите поглъща излъчванията, като в резултат на това въздействие се разрушава и самия фоликул. Един от безспорните плюсове на тази методика е това, че може да използва при всеки цвят и структура на космите, дори на много тънки и светли.

При фотоепилацията се получава въздействие на косъма с помощта на светлината, като при процедурата се използва апарат с крипто-лампи. Спектърът на въздействие е достатъчно широк, като така въздействието при този вид на епилацията е насочено не само на космите, но и на участъците около него. Максимален ефект се наблюдава при тъмните и дебели косми.

По своето действие двете процедури доста си приличат, а и самияt резултат е почти еднакъв от двете процедури. Въпреки това все пак има различия, като например метод на въздействие или пък продължителността на сеанса. Основните отличия на лазерната- и фотоепилацията са:

Метод на въздействие

При лазерната епилация се избира индивидуално типът на лазера, изхождайки от дебелината, цвета и структурата на косъма. При фотоепилацията начинът на въздействие е един и същ, като няма опция за регулиране.

Апаратни средства за изпълнение

Разликата между лазерна- и фотоепилация

Особеността на използваните апарати пряко влияе на вида на епилацията, а именно каква площ ще се обработва. В лазерната епилация въздействието е само с един лъч, като това значи че на един път не може да се мине голям участък от кожата. При фотоепилацията работната глава на апарата съдържа цял спектър от светлинни излъчвания, като така съществено се увеличава обработваната повърхност.

Продължителността на сеанса

Фотоепилацията трае по-малко в сравнение с лазерната, тъй като при нея се обработва по-голям участък от кожата, което съществено скъсява времето на процедурата.

Количество на процедурите

За да се избавите от космите, ще се наложат повече процедури с фотоепилацията, а именно сравнение с лазерната. Причината е много проста, а именно при лазерната се получава много по-точно въздействие на фоликулите, като така косъмчетата се разрушават по-бързо.

Цена

Стойността на двете процедури е почти еднаква, но все пак е коректно да споменем, че фотоепилацията е една идея по-скъпа. Окончателното ценообразуване обаче в голяма степен зависи не само от вида на епилацията и ефекта, но и от цената на използваното оборудване.

Болезненост на процедурата

По този параметър няма почти никаква разлика, като в салоните за красота се използва специален гел, който помага за премахването на неприятното чувство по време на процедурите.

Резултат

Откъм този параметър отново няма почти никаква разлика, като и при двете процедури се получава значително намаляване на окосмяването: при фотоепилацията с около 60-70%, а при лазерната с около 80%.

Както и сами виждате, двете процедури си имат своите предимства и недостатъци. Изборът зависи от конкретния случай и колко бърз резултат търсите. Във всеки случай обаче лазерната- и фотоепилацията ще ви помогнат да се отървете и да намалите значително така неприятното окосмяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати