Как да разделим една стая на две зони

Как да разделим една стая на две

Ако имате малко жилище, се опитвате да го приспособите, за да е максимално удобно за вас и останалите обитатели. И вероятно сте си задавали въпроса: Как да разделим една стая на две зони?

Ето на какви сектори можете да поделите една стая и така тя да е по-функционална за вас.

Кухня и всекидневна

Това вероятно е един от най-често срещаните случаи, в които на хората, които са с по-малки жилища, им се налага да превърнат кухнята си и във всекидневна.

Което всъщност е доста удобно и дори някои от най-модерните жилища съвсем целенасочено са постигнали това със строителството на подобни помещения. С разликата, че те са огромни.

Независимо дали сте собственик на малко или на голямо жилище е най-добре да направите т. нар. барплот между двете помещения. Това е с цел не само за визуално разграничение на двете помещения, но и с цел удобство. Готвите храната си в кухнята и някой ви прави компания на барплота, докато похапвате и пробвате вкусните ястия на по чашка.

Разделяне на кухня и всекидневна

Това е и причината в много апартаменти вече дори и кухненските котлони и съответно висящият отгоре абсорбатор да се превръщат в центъра на подобни помещения. Готвите на живо пред евентуалните си гости и същевременно не се чувствате изолирани в кухнята.

Спалня и всекиденвна

За разлика от помещението, което е и кухня и всекидневна, не ви препоръчваме да поставяте каквито и да са прегради в помещение, служещо за всекидневна и спалня. Колкото и да е голямо това помещение, каквато и преграда да сложите, визуално това би го стеснило. Действайте без прегради и разделете стаята на две зони само оптически!

Мебелите се подреждат спрямо собственото ви желание, но е по-добре да оставите спалния кът от страната на прозорците ви. Съображението ни е, че от една страна е логично под прозорците да се намират радиаторите ви, които зимно време биха ви топлили, а ако отваряте лятно време прозорците си нощем, то ще спите най-добре.

Да не забравяме и местоположението на телевизора. Отново е за предпочитане да е поставен от страната на стената. Дневната светлина много ще ви пречи да гледате каквото и да е.

Спалня и детска стая

Детска стая и спалня

Съвсем природна и дори психологична нужда е родителите да се усамотяват от време на време. Пишейки за това как да се раздели една стая в спалня за възрастни и в детска стая, е най-добре да използвате всички възможни варианти - сгъваеми врати, декоративни прегради, стъклени или огледални врати и т.н. Според възможностите на семейството.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати