advice.bg»Статии»Домашни любимци»Кучета»Най-тихите породи кучета

Най-тихите породи кучета

Най-тихите породи кучета

Ако си мислите, че ако сте стопанин на куче, то постоянно ще ви се налага да се извинявате пред съседите ви затова, че кучето ви вдига шум и е лае дори през нощта, то значи е време да се запознаете с най-тихите породи кучета в света. Важно е и да осъзнаете, че лаенето на кучето е неговия начин да общува със света. В тази връзка може да се каже, че едни питомци са по-общителни, а другите - по-малко.

Причините, поради които животно може да лае повече са:

- на животните, които виждат в прозореца или през терасата;

- от скука;

- липса на внимание;

- от самота.

Всички породи, дори и тези, които са по-тихи и кротки, имат нужда от достатъчно количество умствена стимулация, физическа активност и взаимодействие с човека, за да могат да са щастливи и да не лаят без причина. Важно е да осъзнавате това, както и че ако сте решили да си вземете домашен любимец, то това е огромна отговорност и вие сте длъжни да се грижите добре за вашия нов четириног приятел.

Най-тихите породи кучета

Басенджи

Басенджи

Породата идва от Африка и е ловна. Тези кучета са много спокойни и ако са развълнувани, то издават звук подобен "йодел". Освен че тези питомци са доста тихи кучета, те са и доста активни и се отличават с независимия си характер.

Шар Пей

Обикновено тези тихи кучета са доста предпазливи към непознатите, но за сметка на това са доста мили питомци, обичащи ласката и вниманието на стопаните си. Харесват да играят и могат да лаят само в случай, че са много притеснени или стресирани. Имат големи умствени заложби, като затова имат нужда от ежедневна психическа и физическа тренировка.

Голдън ретривър

Отличават се с дружелюбния си темперамент и обичат да им обръщате много внимание. Породата е тиха, но за сметка на това обичат да гризат различни вещи, като например мебели и други.

Японски хин

Японски хин

Те са страхотни компаньони и по темперамент са много дружелюбни и мили питомци. Също така са много чувствителни, но и доста тиха порода, като именно затова са прекрасен избор за любимец, ако живеете в апартамент.

Хрътка

Те са много дружелюбни, общителни, добре възпитани и спокойни тихи кучета, което ги прави прекрасен избор за домашен любимец, ако искате тихо животно, което няма да ви създава много проблеми в отглеждането си. Обичат да концентрират вниманието си на зрението, тоест на това, което виждат и затова не обичат да лаят, за да не се разсейват.

Нюфаундленд

Тази порода отново е много дружелюбна и се отличава не само с тихия си характер, но и това, че са много смешни и сладки външно. Имат спокоен темперамент и много рядко можете да ги чуете да лаят.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Тази малка порода е много нежна и ласкова, а освен това е известна с това, че имат успокояващ ефект на стопаните си и са много привързани към тях. Можете да ги чуете да лаят, само ако са самотни и тъжни или пък уплашени.

Булдог

Отличават се със спокойния си, мил и дружелюбен темепрамент, което ги прави прекрасни домашни любимци. Заедно с това са много тихи и нямат нужда от постоянна физическа активност.

Шотландска еленова хрътка

Булдог

Породата е много смела и физически издръжлива, а също така тези кучета са много лоялни и винаги са готови да угодят на стопанина си. Имат нужда от редовни физически упражнения, за да бъдат здрави и щастливи. Могат да са малко по-шумни, само когато са малки, но след като пораснат са доста тихи и спокойни кучета.

Доберман

Въпреки всеобщото мнение, че тази порода е доста агресивна, те са много по-спокойни сравнение с доста други кучета. Изключително внимателни са и са предани на стопаните си, а също така винаги ще изпълняват отговорно възложените им задачи.

Ако искате да си вземете куче, което се отличава със спокойния си и дружелюбен характер, но и освен това да е доста тихо, то тези породи са прекрасен избор за домашен любимец. Бъдете уверени, че те няма да ви създават много трудности в отглеждането им, но също така ще станат ваш верен приятел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати