Знаци, че незабавно трябва да смениш професията си

Знаци, че незабавно трябва да смениш професията си

Кой не е имал желание да се откаже от всичко и да започне да прави това, което наистина обича?

Ако това се случва само понякога в някои тежки понеделници, не е нужно да се притеснявате за професионалната си мотивация. Но ако тези мисли се въртят постоянно в главата ви, струва си да се замислите.

Посочваме осем знака, които трябва да ви наведат на мисълта, че рано или късно е добре да смените професията си.

Преди да предприемете тази крачка, трябва да знаете, че след това ще се наложи да започнете всичко отначало - да учите, да търсите работа, да сте начинаещ, да си спечелите репутация.

Вижте списъка по-долу - ако сте съгласни с поне две точки, е малко вероятно да работите работата на мечтите си.

Основното нещо е да не бъркате желанията си с умора или лоши условия на работа на определено място.

Ако сте подценени, не харесвате правилата и културата на компанията, позицията и заплатата - това едва ли е свързано с професията ви.

Умората се лекува с ваканция и редовна почивка, недоволство от работодателя - смяна на работата. Но недоволството от нечий бизнес преминава само с промяна на професията.

Отрицателни емоции

Време е за смяна на професията

Обърнете внимание на емоциите си по време и след работа. Ако по-рано често сте се връщали у дома в добро настроение, а сега сте били нападнати от хронична апатия и раздразнение, това е сигурен знак, че не сте на мястото си.

И ако проблемът не е в работодателя, тогава въпросът е в позицията и отговорностите.

Работите за добър социален статус и пари

Избрали сте образование по външен вид или с други думи казано - по доброто финансово състояние, което ще ви осигури, а не по призванието ви.

Получавате добри пари, работите на престижна работа. Но често в този случай човек е преследван от липса на удовлетворение, защото не прави това, което би искал.

И така, време е да смените професията си - ако сте успели в някакъв бизнес, можете да се справите по-добре и с нещо, което ви е наистина по сърце.

Избрали сте настоящата си работа поради липса на по-добра алтернатива

Нямате избор от една страна, но от друга знаете какво именно би ви донесло щастие. Може би трябва да продължите да търсите това, което харесвате?

Усещане за отчужденост от работата

Когато човек работи по призвание, той е страстен към професията си - изучава новите тенденции, постоянно расте професионално, претърпява кариерно развитие (ако има интерес и способности за това).

Достигнали сте върха на кариерата си

Кога да смениш работата си

Работите в една и съща организация повече от 5-8 години, стигнали сте върха, който тя предлага веднага след университета, израснали сте там и ви преследва усещането за липса на развитие.

Това може да е косвен симптом, че е време да смените професията или работодателя си.

Вашата професия не е атрактивна

Това може да е или заради кризата, или защото практикувате умираща професия. Не чакайте да стигнете до ръба, започнете да действате предварително.

Сменяте работата си твърде често

Ако сменяте работа си повече от веднъж годишно и отново нещо се обърква, може би търсите грешната професия и е време да се ориентирате в друга посока.

Имате съкровена мечта да направите нещо друго

Вече мечтаете за друга работа: опитайте нови позиции, научете нови неща, придобийте знания в нова област.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати