Съвети при първи секс с нов партньор

първи секс с нов партньор

Първата размяна на интимни ласки не винаги протича гладко, тъй като в повечето случаи и двамата партньори се притесняват и имат очаквания един към друг, които не винаги се оправдават. Нормално е човек да се вълнува преди да си легне за пръв път с някого, но това не бива да разваля удоволствието от мига.

Всички сме слушали потресаващи истории, касаещи представянето в леглото, но е важно да се знае, че хората са различни и това, което се струва странно на едни, би могло да се хареса на други.

Все пак има някои основни неща, които е добре да се знаят, когато си лягате с някого за първи път, особено ако възнамерявате да продължите взаимоотношенията си с нея или с него. Ето какво да имате предвид, когато правите секс за пръв път с нов партньор.

Не се гипсирайте

Важно е да успеете да запазите самообладание и да се опитате да останете спокойни. Когато човек е притеснен, той е склонен да каже или да направи повече глупости, отколкото ако се контролира. Нервният кикот, пелтеченето и потреперването понякога изглеждат очарователно, но напрежението може да повлияе негативно на предстоящия секс.

Другата крайност на това поведение е да изпаднете в ступор. Сексът е емоционално преживяване и е необходимо и двамата партньори да участват. Не е достатъчно да се съблечете и да очаквате другия човек да направи всичко.

Опитайте да насочите вниманието си към това, което прави и казва партньора ви, вместо да се фокусирате върху собственото си представяне. Приглушената светлина помага на някои хора да се отпуснат и да се държат по-освободено.

Не се напивайте

Много хора са склонни да си пийнат преди да споделят любовното си ложе с някого за първи път. Да, алкохолът сваля повечето задръжки и дава самочувствие и смелост, но притъпява усещанията и ограничава сексуалните възможности и на двата пола.

Също така не е приятно да разменяш целувки с някого, който мирише на бъчва и се олюлява. Разбира се, има нещо очарователно в пиянския секс, но по-добре не се напивайте до козирката преди да си легнете с някого за пръв път.

Подгответе гнездото

Ако сте планирали да прекарате първа нощ заедно с обекта на желанията си е добре да подготвите обстановката. Не е необходимо да купувате сто рози и десетки чаени свещи. Достатъчно е да смените чаршафите, да съберете мръсните чорапи от пода и да приберете чиниите със засъхнали остатъци от храна в миялната.

Прекрасно е да живеете сам и да се разполагате в бърлогата си, както ви е удобно, но мръсотията може да направи много лошо впечатление на партньора. Ако сте си чистници по природа, просто се постарайте да придадете на мястото уют. И последна стъпка, но не и по важност – заредете се с презервативи.

Не бързайте да пристъпите към същината

секс с нов партньор

Много е важно да успеете да предразположите партньора, затова не бързайте с пристъпването към същинския секс. Отделете време за разговор, флирт и нежни докосвания, за да може да се опознаете по-добре в тази нова светлина и да се отпуснете.

Не стигайте до крайности

Може да сте много изобретателни и екстравагантни, но първият път с някого не е най-подходящия случай да дадете пълна воля на въображението си. Прекалените неща могат да изплашат партньора и да го отблъснат. Препоръчително е да се опознаете добре, преди за извадите камшика и белезниците.

Не бъдете като герой от порно филм

Често срещано явление в сюжетите на порно филмите са мъжете, които действат енергично и мощно все едно са на маратон и жените, които крещят, пискат, охкат и се чуват чак до небесата. Важно е, когато го правите за първи път да се държите нормално и да бъдете себе си. Не следвайте модели за подражание и не забравяйте, че сексът не е спорт, а чувствено изживяване.

Не бързайте да се разочаровате

Много е вероятно очакванията ви след първия път да не са оправдани, но не бързайте да се разочаровате. В следствие на притеснението може партньорът ви да не е показал най-доброто от себе си. Дайте му шанс. Колкото повече време прекарвате заедно в леглото, толкова по-отпуснати и уверени ще се чувствате. Възможно е първият секс с някого да няма нищо общо с това, което евентуално ви предстои в бъдеще.

Дръжте се добре след секс

Не бързайте да станете от леглото, да обърнете гръб на партньора си или да заспите, когато го правите с някого за първи път. Отделете време за ласки, нежни думи и прегръдки, вместо да хуквате веднага на някъде. Дори и представянето на другия в леглото да не е било отлично, не го критикувайте. Отпуснете се и се насладете на близостта.

Не притискайте другия

След като мисията е приключила успешно и е време да се разделите, не притискайте другия с въпроси от сорта на „Кога ще ми се обадиш? “, „Какво мислиш да правиш днес? “ и „Кога ще се видим пак? “.

Дайте си малко време за осъзнаване на случилото се и не бързайте да се държите със сексуалния си партньор все едно имате сериозна връзка. Оставете нещата да се развият по естествен начин, без излишно да пришпорвате човека.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати