advice.bg»Статии»Семейството и отношения»Секс»Защо много жени не получават оргазъм

Защо много жени не получават оргазъм

Защо много жени не получават оргазъм

Според проучванията само една трета от жените са способни да изпитват оргазъм по време на секс. Причините за това могат да бъдат както някои физиологични фактори, така и наличието на психически проблем.

Много жени изпитват удоволствие в следствие на интимните отношения с партньора си, но рядко стигат до оргазъм. За съжаление е голям и процентът на дамите, които никога не са стигали до връхната точка.

За фригидни се считат жените, които никога не са изпитвали удоволствие от секса, нямат желание за интимни ласки и дори мислят с отвращение за акта. Физиологичните фактори, на които може да се дължи фригидността, са наличието някои заболявания като хормонални нарушения, интоксикации, кисти, травми или нарушения на нервната система и главния мозък.

В следствие на възпалителни процеси в областта на таза, жените могат да изпитат болка при секс, което да се отрази на половото им желание.

В повечето случаи обаче нежеланието за секс се дължи на психически проблеми, като депресии, предходен лош опит, страх от нежелана бременност, изнасилвания, разочарования от партньора, ниско самочувствие и други.

Добре е мъжете да знаят, че жените имат нужда от по-дълго време, за да стигнат до оргазъм. Любовната игра е от изключителна важност и в случай, че тя е недостатъчна, е силно вероятно жената да изпита само удоволствие от половият акт, без да стигне до края.

Много жени са склонни да фалшифицират оргазъм, за да не засегнат партньора си, което е неправилно. Те трябва да говорят открито с партньора за своите желания и усещания, ако искат да изпитат пълно удовлетворение от секса. Много от представителите на нежния пол не могат да споделят свободно желанията си.

Порно филмите увреждат представата за секса при много хора, най-вече на мъжете, тъй като те са по-склонни да гледат подобни филми в ранната си възраст. Споделящите общо ложе трябва да изградят помежду си доверие и да опознаят индивидуалността си, без да подражават на модели за поведение в леглото, в повечето случаи напълно погрешни.

Защо много жени не получават оргазъм

Ако има липса на химия между партньорите, това също може да лиши жената от оргазъм. Все пак сексът, освен физическа активност, е и дълбоко емоционално преживяване. Мозъкът на жената е склонен да блокира, когато е с неправилният човек до себе си.

Доста често жените се пренатоварват повече от необходимото и в следствие на това натрупват стрес в тялото си. Той е главна причина за липсата на оргазъм при жените. Почивката, разтоварващите дейности и намаляването на ангажиментите може да се отрази благотворно на сексуалното желание на жената.

Колкото и банално да звучи, повечето дами страдат от сериозни комплекси, в следствие на медийното представяне на перфектно изглеждащото тяло. Фактът, че повечето жени не са като моделите от кориците на списанията, влияе значително на самочувствието им.

Високата самооценка е важна за отпускането на дамите в леглото. Дори мъжа да прави постоянни комплименти, жената няма да се отърве от комплексите си, ако не потърси решението на проблема в себе си и сама да намери начин да повиши самочувствието си.

Няма как да пропуснем и факторът алкохол. Той повишава либидото, но за съжаление намалява сексуалността. Половите органи са изключително чувствителни, но влиянието на спиртните напитки е пагубно за усещанията.

Да, истина е, че след чашка, две задръжките падат и хората стават по-смели и изобретателни, но това доста често е за сметка на оргазма. Консумирайте с мярка и се радвайте на удоволствията в живота.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати