Advice.bg»Статии»Домашни любимци»Кучета»Най-подходящите породи ловни кучета

Най-подходящите породи ловни кучета

Породи ловни кучета
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

Основните изисквания към ловните кучета са силата, издръжливостта, смелостта, предаността и послушанието. Отглеждането и дресирането на тези породи се отличават от тези на обикновените домашни любимци.

Питомците за ловуване трябва да са готови да минават огромно разстояние и да са много добре физически подготвени, както и да имат такива генетични заложби. Важно е да издържат дълго време без храна и вода, а също така да са много издръжливи на всякакви климатични особености. Не са за подценяване и комуникативните качества на ловните породи кучета, тъй като по време на лов кучето е истински верен и надежден партньор на човека.

Курцхаар

Курцхаар

Това е много известна ловна порода кучета, която е била отгледана за пръв път в Германия. Отличава се с големите си умствени заложби, съобразителността и това че се поддава много лесно на дресировка. Имайте предвид обаче, че както всички ловни, така и това куче има нужда от голяма физическа активност. Тези питомци са също така много предани на стопаните си, с дружелюбен характер, висока работоспособност, но и с отлични качества на куче пазач.

Лабрадор

Породата има водоотблъскваща козина, което заедно с формата на лапичките им, ги прави отлични плувци. Именно затова те често се вземат при ловуване на птици, фазани и друг дребен дивеч. Имат много леко ухапване и практически не нараняват и не увреждат плячката.

През 18 век лабрадорите са били използвани от рибари за събиране на улов от мрежи. Породата се характеризира с атлетичната си физика, отлична енергия, добър нрав, дружелюбност и смирен характер на лабрадора.

Английски пойнтер

Пойнтер

Тази порода съчетава в себе си множество полезни за ловуването качества. Така например те са много бързи и лесно могат да догонят плячката си. Отличават се и с голямата си сила и издръжливост, което ги прави идеални ловни кучета. Умеят да се гмуркат и е в състояние да преследват жертвата си много дълго време, затова често се вземат при ловуване на птици и зайци. Също така, тази порода се характеризира с много добро зрение, отлични търсачески навици, внимателност и много добър нюх.

Компетентния избор и правилното обучение на кучето са ключът към идеалния ловен партньор. Той ще ви бъде не само верен в работата, но и истински приятел и любимец на цялото семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни