Как се маха дъвка от дреха

Как се маха дъвка от дреха
Снимка: advice.bg

Случвало ви се е дъвка да се залепи за дрехите ви. Уф! Остъргвате колкото можете, но все още не сте се отървали напълно от нея. За щастие има доста начини за премахване на дъвка от тъканта на дрехите. Изберете метода, за който имате всичко необходимо и ако единият не работи, опитайте другия.

Течен препарат за пране

Полейте дъвката с течен препарат за пране. Вземете ненужна четка за зъби и втрийте почистващия препарат в дъвката. Така тя ще се разпадне. Нежно изстържете дъвката от тъканта с тъп нож. След това поставете дрехата в пералнята и я изперете на обикновен режим.

Ютия

Поставете вещта дъвката парче картон, а после изгладете тъканта, като настроите ютията на средна температура. Повторете, докато цялата дъвка остане върху картона.

Медицински алкохол

За деликатните материи използвайте медицински алкохол. Той няма да оцвети или обезцвети тъканта. Вземете парцал или гъба и изсипете малко медицински алкохол върху него. Разтрийте дъвката с гъбата.

Изчакайте няколко минути алкохолът да подейства. Изстържете дъвката с дървена шпатула. Трябва да се отстрани по-лесно, отколкото преди третирането с медицински алкохол. Ако желаете, намокрете мястото, където е залепнала дъвката, с ароматизиран балсам за тъкани и измийте дрехата със сапун и вода. Изплакнете и подсушете.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати