Как се използва къна за коса?

Как се използва къна за коса?
Снимка: advice.bg

Предлагаме ви няколко практически съвета, ако решите да се боядисате с къна: почти сме сигурни, че сте използвали къната неправилно! Ето защо прочетете как се използва къна за коса.

1. Изчислете нужното количество

Ако имате коса до раменете, ще ви трябват 500 грама къна за едно боядисване на косата, а ако дължината на косата е до брадичката, достатъчно е 200 грама. Ако пък имате прическа тип "момчешка“ - ще ви стигнат и 100 грама.

2. Сварете до каша

Вземете керамична купа, мляко и къна. Ако имате мазна коса, заменете млякото с вода и добавете лимонов сок в сместа. Разредете къната с мляко или вода, докато получите консистенцията на заквасена сметана. Покрийте и оставете за 10-12 часа.

3. Подгответе косата

Измийте косата, подсушете я старателно. Не използвайте балсам - нито с измиване, нито - без! Корените на косата се запушват, а къната не изпълнява функцията си. Къната трябва да се нанася върху чиста и суха коса, за разлика от химическите бои, които се прилагат върху немити кичури.

4. Намажете къната

Загрейте къната на водна баня или микровълнова и започнете да я полагате от корена до върха. Помислете колко време ще отнеме почистването или се погрижете предварително за безопасността на околните предмети, защото от тях трудно ще отмиете къната.

5. Изчакайте

След като приключите с нанасянето на състава върху косата си, сложете шапка за душ (или използвайте прилепващо прозрачно фолио), навийте кърпа върху главата си и измислете какво да правите в следващите четири часа.

6. Измийте косата

Измийте къната старателно от косата. Ще ви бъде по-лесно, ако отмиете къната, а след това нанесете балсам на косата и срешете с гребен.

Това бяха нашите съвети как се ползва къна за коса. Успех!

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати