Как да премахнем петна от кафе?

Как да премахнем петна от кафе?
Снимка: advice.bg

За да избегнете фатални грешки при отстраняване на петна от кафе, преди да премахнете кафеното петно ​​от дрехите, е необходимо ясно да разберете някои много важни моменти. За тях по-долу:

В никакъв случай не отлагайте такова нещо като премахване на петна от кафе от дрехите за по-късно. Колкото по-дълго петното е на повърхността на тъканта, толкова по-трудно ще бъде отстранено впоследствие. Започнете да обработвате дрехите или повърхностите възможно най-скоро.

Когато отстранявате петното, не използвайте други тъкани и не го търкайте - така просто втривате кафе дълбоко във влакната на тъканта и впоследствие ще бъде почти невъзможно да го премахнете от там. Използвайте други методи, които действат внимателно върху петното.

Борба с петна от прясно кафе:

Много по-лесно е да премахнете петна от прясно кафе, отколкото да премахнете петна от кафе, които са създадени сравнително отдавна. Следните популярни рецепти ще ви помогнат да разберете как и с какви средства можете да се отървете от тях:

Терпентин и алкохол. Преди да премахнете петното от кафе със смес от терпентин и алкохол, уверете се, че дрехите ви не са направени от нежни и меки материи - те просто ще се влошат под въздействието на агресивното решение. Ако тъканта е устойчива, смесете равни количества алкохол и терпентин в малък съд.

В този разтвор е необходимо да се навлажни памучен тампон и внимателно (без да се втрива), за да се избършат петната от кафето, след което разтворът се оставя да кисне в продължение на 30-60 минути. След това изперете обработената тъкан в пералнята, като използвате нормален режим.

Глицерин и сол. Преди да почистите кафеното петно ​​в пералнята, обработете го с каша, направена от сол и глицерол, разреден с вода. Трябва внимателно да се нанася върху петната, да се оставя да кисне 30 минути и едва след това да се измие.

Сапун за пране. Ако не знаете как да премахнете петното от кафе и просто не можете да намерите горните средства в къщата си, можете да използвате обикновена вряща вода и сапун, за предпочитане домакински.

Сапунът трябва да се натроши във водата, кипнете разтвора и изсипете върху петната от кафе, оставете за кратко и изперетете до нормално измиване.

Амоняк. За да не разваляте нещата с алкохол, преди да премахнете петното от кафе, погледнете от какви материи са направени дрехите ви. Силните и устойчиви тъкани могат просто да се навлажнят с алкохол в зоната на замърсяване и след кратко накисване да се изперат в пералнята. За деликатните неща алкохолът може да се разрежда.

Оцет и прах. Как да премахнете кафеното петно ​​от дрехите, ако у дома има само оцет и прах за пране? Смесете ги до каша и просто нанесете върху петното.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати