advice.bg»Съвети»Как се преживява любовно страдание?

Как се преживява любовно страдание?

Как се преживява любовно страдание?
Снимка: advice.bg

Психолозите казват, че любовното страдание при възрастните често е предшествано от болезненото детско преживяване на любовта, което също поражда страх от отношенията. Оттук и всички тези симпатии към женени (омъжени) и тези, които априори не те обичат. Как да преживеем любовно страдание?

Ако след среща той (или тя) не се обади обратно, тогава за невротика това е началото на мъчително чувство. Сигналът пристига в мозъка: „Бях отхвърлен/а - това означава, че няма да имам връзка с този човек, това означава, че обслужвам страха си и мога да си кажа, че съм в безопасност, защото в крайна сметка нищо няма да се случи“. Така че любовта започва с голям минус.

Как да сложим край на това?

За да започнете да промените нещо в личния си живот, трябва наистина ясно да осъзнаете, че проблем съществува.

Първо, ако продължите да извайвате любовни истории от поредицата „Просто нямам късмет“, търсите оправдания за непристойните действия на вашата половинка, тогава ще продължите да служите на травмата.

Но ако искате да порастнете и да изживеете нещо различно, изтрийте знака за равенство между думите „любов“ и „болка“. Ето една проста психологическа аксиома: истинската любов може да бъде само щастливата любов. И само взаимно. Всичко останало е плод на травмираността ни.

Второ, научете се да си тръгвате навреме. Да, ще бъде болезнено и трудно, но ако вече сте в лоши отношения, ще трябва да завършите тази операция. Докато сте във връзка с този, с когото страдате, вие се лишавате от възможността да изберете достойна алтернатива. Принцовете с коне на вашата оживена улица просто няма да "паркират".

Трето, не се фокусирайте върху детството си и не затвърждавайте идеята, че родителите ви са толкова лоши, че са ви лишили от възможността да израстнете нормален човек с потенциал да сте щастливи.

Да, бихте могли да преживеете техния развод и размирици, предателство и кавга. Но ти не си майка си и мъжът ти не е баща ти, както и обратното. Вие сами можете да напишете своя собствена любовна биография. Поставете си цел да намерите някой, с когото наистина ще е различно.

Ако искате да се ожените, тогава самият този човек трябва да е ориентиран към желанието да създаде семейство и също да иска да се ожени. Няма нужда да се огъвате и принуждавате още повече. Не се опитвайте да създадете свой собствен идеал за мъж или жена. Никой не харесва, когато се опитват да го променят. А и истината е че единственият човек, който може да промените, сте самите вие.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати