Как се премахва гел лак?

Как се премахва гел лак?
Снимка: advice.bg

Красивите и добре поддържани ръце са визитната картичка на всяка дама. По елегантния маникюр може да познаете коя дама си обръща внимание и държи на външния си вид.

Но какво се случва, когато трябва спешно да свалим или сменим гел лака си или просто да го свалим. Оказва се, че свалянето на гел лак не е толкова лесно, защото все пак той е поставен от професионалист и продуктите за него не са предназначени за домашна употреба.

Поставянето, както и свалянето на гел лак са професионални процедури, които трябва да бъдат изпълнени от маникюрист. Чопленето на лака или чегъртането му определено не са варианти за премахване.

Ето как се премахва гел лак в домашни условия без да увредите нокътната си плочка.

Първо, с помощта на пила свалете топ лака. Това е онзи бляскав завършек, който е неразтворим за обикновения ацетон.

След като сте матирали лака поставете специален тампон или памуче, напоено с ацетон. В професионален салон маникюристката ще ви сложи професионален препарат, в който освен разтворител в препарата ще има и подхранващи масла за кожата и ноктите, които ще ги предпазят от изсушаване.

Важно е да използвате разтворител с по-голямо съдържание на ацетон, ниското съдържание ще направи разтварянето невъзможно. Заедно с памучета трябва да си приготвите и парченца алуминиево фолио, което ще сложите отгоре върху памучето.

Върху всеки нокът сложете памучето, отгоре покрийте с алуминиево фолио и оставете разтворителя да подейства поне за 15 минути.

Когато гел лакът се размекне, с помощта на дървена шпатула избутайте омекналата маса в посока от кожичките към средата на нокътя.

Много често, маникюристите предпочитат да използват електрическа пила за тази процедура. Ако се работи правилно, така може да бъде избегнато неприятното изсушаване, което причинява ацетона.

С мека пила загладете повърхността на ноктите, като не прекалявате. Почистете ръцете си с топла вода и сапун и нанесете подхранващ крем за нокти и кожички.

В Интернет пространството предлагат като алтернативен вариант да се опитате да свалите гел лака с комбинация от паста за зъби и лимонов сок, но не можем да гарантираме доколко този метод ще е успешен.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати