advice.bg»Съвети»Какво трябва да знаем за размерите на дамските тампони?

Какво трябва да знаем за размерите на дамските тампони?

Какво трябва да знаем за размерите на дамските тампони?
Снимка: advice.bg

Два от най-често използваните продукта по време на менструация са дамските превръзки и тампоните. И докато първите попиват кръвта, която вече се е отделила от тялото, вторите попиват течността още докато е в тялото. Двата варианта са подходящи за онези дни от месеца, като дамите избират този, който им е удобен.

Подобно на дамските превръзки, които не са с един универсален размер, така и в магазините може да намерите богата гама от дамски тампони, изработени от различни материали и в различни размери.

Дамските тампони, които се предлагат на пазара у нас, обикновено идват в четири размера - мини, нормални, супер и супер плюс. Различните производители ги обозначават и с различни по брой капки, колкото повече са капките на опаковката, толкова по-голямо количество течност е състояние да абсорбира тампонът.

Както не използваме един и същ размер превръзки в различните дни от менструалния цикъл, така не бива да използваме и един и същ размер тампони. Капчиците на опаковката ще покажат а кой ден от цикъла е подходящ конкретният тампон.

Мини тампоните се препоръчват за девствени момичета, както и момичета, които не са раждали и нямат твърде обилен цикъл.

Ако не попадате в нито една от тези категории, тогава е по-добре да изберете по-голям размер тампони. Тампоните обозначени като нормални - с две или три капки, са подходящи за дами с нормален цикъл, не твърде силен.

Този размер тампони стават също така не твърде натоварените и обилни дни от цикъла.

Ако цикълът ви е твърде обилен, тогава е добре да заложите на тампони с размер супер или супер плюс. Те ще успеят да се справят с обилното кръвотечение и няма да ви компроментират или съсипят дрехите ви.

Независимо на какъв размер тампони сте се спрели, не бива да забравяте златното правило да ги сменяте на всеки 4-6 часа. В противен случай рискувате да получите синдром на токсичния шок - изключително рядка но много опасна ситуация, в която трябва незабавно да потърсите специализирана лекарска помощ.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати