Advice.bg»Съвети»Колко захар се слага на сладко?

Колко захар се слага на сладко?

ХрисНХрисН
Новак
1
Колко захар се слага на сладко?

Българите сме свикнали все още сами да приготвяме зимнината. Оставаме верни на домашно приготвените туршии, лютеници, компоти, бабини сладка и конфитюри.

Рецептите си ги предаваме от поколение на поколение, от комшии и близки. Важно е, че всичко е приготвено без изкуствени оцветители, а съдържанието е такова, каквото ние си изберем.

Една от предпочитаните зимнини е домашното сладко. То може да се направи перфектно дори и в съвременните кухни в градски условия. Изисква се само качествени плодове, захар и малко свободно време. Един фактор е от особена важност в това начинание - а именно:

Колко захар се слага в направата на сладкото?

Много домакини продължават да спазват утвърденото съотношение 1:1 или на килограм плод - килограм захар. Класическа зависимост, с която няма да сгрешите. Но не и единствен вариант.

Количеството може да регулирате според сладостта на плодовете. Ако прецените, че са прекалено сладки, спокойно намалете количеството захар.

Друг критерии е в желаната консистенцията. Колкото повече захар добавите, толкова повече сироп ще пуснат плодовете. При желание за по-гъсто сладко, ще се наложи да снижите количеството добавена захар.

В случай че вашето здравословно състояние не позволява употребата на захар или сте решили сами да се ограничавате от нея, има много сполучливи рецепти за домашно сладко без захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати