advice.bg»Съвети»Защо пералнята не тръгва?

Защо пералнята не тръгва?

Защо пералнята не тръгва?

Ако пералнята не тръгва, може да има много причини, но повечето от тях могат да бъдат елиминирани бързо, без да се включва техник: просто трябва да нулирате програмата (предварително избрания режим) и да рестартирате. В някои случаи рестартирането работи и започва цикъл. Ако това не се случи, тогава трябва да се определи причината.

Първо е необходимо да се провери захранването на мрежата. Ако, когато щепселът е включен в контакта, индикаторите и дисплеят не светят на контролния панел, най-вероятно има неизправност в електрическия панел: прекъсвачът не работи или RCD се задейства.

Това може да се случи в резултат на късо съединение в пералнята или токови удари в домакинската мрежа. Ако устройството изобщо не се включва, значи е счупено, трябва да се смени. Трябва да проверите за изправност ел. таблото, контакта, захранващия кабел, щепсела.

Ако след проверка на външните възможни причини за повреда не е установена повреда, това означава, че пералнята не стартира програмата за пране поради вътрешни проблеми. Те може да са:

- бутонът за стартиране не работи.

- не е затворен капакът на пералнята или е повреден и не се затваря плътно.

- повредено е устройството за блокиране на капака на пералнята.

- проблеми с контролния панел (платката).

- неправилна работа на превключвателя за налягане.

- неизправности на двигателя.

- захранването с вода към машината е блокирано, филтърът е запушен.

Може да звучи смешно, но забравяйте да проверите дали в жилището ви не са спряли тока или водата. В крайна сметка, нещо толкова банално може да се окаже причина да не тръгва вашата пералня и тази проверка само ще ви спести главоболия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати