advice.bg»Съвети»Как се прави снежен човек?

Как се прави снежен човек?

Как се прави снежен човек?

Правенето на снежен човек е много интересна и занимателна за децата през зимния сезон. Най-важното за направата на истински снежен човек е наличието на сняг.

Оформя се малка топка сняг, която започва да се въргаля в снега, за да стане все по-голяма. Прави се доста голяма топка, която ще бъде основата на снежният човек. Застопорява се на мястото където ще бъде позициониран с още сняг. Правят се още 2 топки /общо 3/ по този начин, като всяка следваща е по-малка от предходната. Последната 3-та топка се използва за глава. Втората /средна по големина/ топка се слага върху основната топка, като отново се закрепя добре с още сняг между двете топки. Поставя се и главата, като отново се фиксира с допълнителни сняг.

След като тялото на снежният човек е оформено, се правят ръце и крака от сняг. Краката се оформят на най-голямата топка лежащи на земята. Ръцете се оформят на средната топка. Оформят се като рамене в горната част и се извиват надолу към средата издутини от сняг. Ръцете могат да бъдат от 2 забити пръчки. Прави се лице на най-горната топка. Слагат се очи и уста от черен пипер, въгленчета от печката или камъчета, като се забиват в снежните топки. Прави се уста, като се оформя полукръг в долната част на лицето. Забива се нос от морков в средата. Добавят се копчета, като се разполагат в средата по дължината да долните 2 топки. Добавя се калпак от стара тенджера или кофа. Добавя се и метла с дълга дръжка до снежният човек.

Разбира се, че с правенето на снежен човек може да се импровизира много, например да се добави и шал или какво ли още не, но така изглеждаха стандартните снежни човеци, когато всяка зима имаше сняг и във всеки двор ни се усмихваше по един такъв.

Разбира се, в днешно време снежни човеци се правят от кашони, от пластмасови чаши закрепени с телбод и аранжирани, като се използват за декорация на домовете ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати