Advice.bg»Статии»За дома»Ремонт и обзавеждане»Какво да гледам при оглед на апартамент?

Какво да гледам при оглед на апартамент?

оглед на апартамент
Малка луксозна кутия за бижута за пътуване
Препоръчано за теб:
Малка луксозна кутия за бижута за пътуване
27.00 лв.
Виж ››

Закупуването на апартамент е голяма и важна стъпка за всеки човек и именно заради това тя трябва да бъде внимателно направена. Не е тайна за никого, че ако нямате необходимата информация, относно някои неща около закупуването, брокерите и собственикът на апартамента биха могли да се възползват от ситуацията и да я обърнат в тяхна полза.

Точно поради тази причина ще ви разкажем какво трябва да гледате и на какво трябва да обърнете сериозно внимание по време на огледите за вашия мечтан апартамент.

Преди самият оглед на апартамента е добре да поразучите някои общи неща, които ще ви помогнат да обмислите още по-добре дали искате точно това жилище да бъде вашият бъдещ дом. Първото, което трябва да направите е да разгледате квартала.

Поинтересувайте се каква е инфраструктурата - дали наблизо има болници, аптеки, хранителни магазини, училища, детски градини, паркове, където можете да се разхождате и всичко, което ще ви бъде необходимо в ежедневието.

Разберете каква е и транспортната инфраструктура - какъв градски транспорт минава от там, има ли достатъчно автобусни спирки, има ли прекалено много автомобилен трафик и т.н.

Има редица неща, на които трябва да обърнете внимание по време на огледа на апартамента.

1. Обърнете внимание на състоянието на подовата настилка;

2. Огледайте дали има пукнатини по таваните и стените;

3. Проверете за течове и мухъл по стените и таваните. Ако по стените има тапети, можете да познаете дали има проблем и през тях. Ако има разлепени тапети, то най-вероятно има влага и мухъл.

4. Погледнете банята, тъй като там е едно от местата, където най-често възникват проблеми;

5. Обърнете внимание на състоянието на водопроводната инсталация и преценете дали има нужда от ремонт;

6. Проверете какво е състоянието на централното отопление в жилището;

7. Не забравяйте да погледнете състоянието и на електроинсталацията в жилището;

9. Ако апартаментът е газифициран, обърнете специално внимание на газовата инсталация.

как се гледа при оглед на апартамент

Освен гореописаните съвети, трябва да обърнете внимание и на някои други важни неща. Разпределението на стаите е едно от тях. Препоръчително е спалнята и детската стая да бъдат възможно по-далеч от входната врата, за да се избегнат допълнителните нива на шум.

Напомняме ви също, че ако жилището, което оглеждате, е празно, то ще ви се стори по-голямо, отколкото когато се запълни пространството с мебели и вещи. Затова в такава ситуация е добре да се опитате да визуализирате вашите мебели в апартамента, а за по-голяма сигурност можете да измерите стаите с ролетка.

Наясно сме, че в повечето случаи хората се опитват да задоволят сегашните си потребности, но когато става дума за покупка на апартамент е добре да се мисли и в дългосрочен план. Помислете дали пространството на имота ще ви бъде достатъчно, ако членовете на семейството ви се увеличат или ако се наложи да посрещате гости, например.

Освен отвътре, трябва да вземете под внимание и външната част на апартамента. Разположението на жилището играе голяма роля за обитаването му. Обърнете внимание дали апартаментът е външен или вътрешен. Външните апартаменти винаги са по-студени и по-шумни.

Проблемът със шума важи и за жилищния етаж, на който се намира апартаментът. Ако се намира на първи или втори етаж, то тогава със сигурност нивото на шум ще бъде по-високо, освен това рискът от влизане с взлом е по-голям. Ако пък апартамента се намира на последен етаж, може да имате проблеми с покрива.

Не забравяйте да помислите за изложението на апартамента. Северното изложение прави апартамента по-мрачен и студен през зимата, а южното - по-горещ през лятото. Ако апартаментът има висока енергийна ефективност, факторът "изложение" не би бил проблем. Добрата изолация на апартамента винаги е в плюс, защото зимата спомага жилището да остане по-топло, а лятото - по-хладно. Следователно и сметката ви за ток намалява драстично.

От изключителна важност е да знаете какво да гледате по време на огледа на вашето мечтано жилище. Тези съвети могат да ви спестят големи главоболия за в бъдеще.

Най-важното е да направите правилна и дългосрочна преценка на апартамента и да не се поддавате на емоциите, които ще ви съпътстват по време на огледа. Не забравяйте, че това е дългосрочна и не евтина покупка, затова избирайте внимателно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest