advice.bg»Статии»Семейството и отношения»Той и тя»Как да се справим с ревнив мъж

Как да се справим с ревнив мъж

Как да се справим с ревнив мъж

Ревността е една от най-честите причини за раздяла или за пропаст в отношенията. Макар ревността често да се смята за необходима форма за доказване на любов, то истината се оказва далечна – това е състояние, което може да прерасне в заплаха за интимната връзка.

Има няколко различни форми на ревност, което е и предпоставка за това, да не се прибягва към генерализиране на това чувство. Понякога ревнуването може да бъде умерено и да се проявява тихо и невидимо за отсрещния човек. В някои случаи обаче ревността се превръща в болестна форма на притежание, където човекът смята, че партньорът му му принадлежи.

Ревността на мъжа значително се различава от тази, на жената. Дамите обикновено са по-експресивни и не таят своята ревност. Те я изказват мигновено и тя има краткосрочен характер. Ако мъжът ревнува обаче, то това може да е признак за потиснато его и ниска самоувереност. Затова и мъжката ревност е доста по-всеобхватна и дълготрайна.

Как да се справите с ревнив мъж

Диалог с ревнивеца

Разговорите са най-мощният инструмент за преодоляване на всякакъв вид проблеми в една връзка. Важно е да се опитате да проявите разбиране към партньора и първо да се опитате да му разясните конфликтната ситуация, предизвикала ревност.

Ако обаче след проведен диалог и обяснителен разговор с вашия мъж неговата позиция не се променя, то може би проблемът е сериозен и ревността е достигнала заплашителни размери.

Внимание на ревнивеца

Ревнив мъж

Друг ефикасен начин да се справите с ревността на мъжа, е като му обърнете повече внимание. В повечето случаи проявите на ревност са съпътствани от недостатъчно внимание и време с половинката. В този случай мъжът започва да трупва неувереност и да се колебае във вашите чувства.

Можете да подходите с него, като му демонстрирате своите чувства, прекарвате повече време с него и му отдадете липсващото внимание.

Комплименти за ревнивия мъж

Мъжкото его стои в центъра на всяка ревностна проява. Ако вашия партньор ви ревнува без причина, то най-вероятно става въпрос за негови вътрешни борби, а не за проблем, който засяга пряко вас.

За да преборите този проблем в отношенията, то можете да изпробвате варианта да погалите егото на своя партньор чрез комплименти като похвални думи, благодарности или романтични жестове. Те ще го накарат да си възвърне увереността и да се почувства стабилен в отношенията.

Когато жената ревнува е съвсем различно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest