advice.bg»Статии»За дома»Почистване»Средства за прогонване на хлебарки

Средства за прогонване на хлебарки

прогонване на хлебарки
Непромокаема постелка за пикник и плаж 140х200 см
Препоръчано за теб:
Непромокаема постелка за пикник и плаж 140х200 см
22.00 лв.
Виж ››

Някои насекоми като пеперудите, калинките, водните кончета, както и някои бръмбари могат да са наистина очарователни създания. Такива, които сме в състояние да гледаме в захлас и да се радваме винаги когато ги срещнем.

Има обаче и такива инсекти, от които буквално ни побиват тръпки и изпитваме погнуса към тях. Такива, които неслучайно влизат в графата на насекоми вредители. Вероятно най-често срещаните са хлебарките. Ужасните хлебарки, които можете да видите да пъплят из блоковите пространства, мазетата, таваните и най-ужасяващо и в собствения ни дом. Преносители на болести като дизентерия, салмонела, астма и т.н. Твари, които не желаете в жилището си.

Има най-разнообразни средства за прогонване на хлебарки. Ще започнем от онези, които можете да си приготвите и сами, като имате предвид, че те не действат винаги.

Някои подправки и етерични масла имат способността да отблъскват хлебарките или да попречат на размножаването им.

Можете да смесите в равни части сода и захар, които да поставите на любимите за хлебарките места. Захарта ще ги накара да се хранят от така приготвената смес, докато содата би ги убила. Не звучи много хуманно средство, но надали и хлебарките биха предизвиквали у вас чувство за хуманност.

Дафиновите листа също действат срещу тези, а и срещу други вредители. Втрийте няколко листа и ги поставете на всички места, на които сте забелязали нежеланите гости.

дафинов лист срещу хлебарки

Хлебарките не понасят миризмата на оцет. Можете да го смесите заедно с мента или масло от нийм, да напълните сместа в пулверизатор и да напръскате жилището си с нея.

В търговската мрежа има и всякакви аерозоли срещу хлебарки, пасти и таблетки срещу хлебарки, както и капани. Не всички те имат траен ефект, а има и такива, които биха могли да са опасни за здравето ви, както и за това на домашните ви любимци.

Безотказно действат продуктите срещу хлебарки, които са на основата на фипронил. Това е инсектицид, който се използва не само в борбата срещу хлебарките, но и срещу бълхи, кърлежи и други. Поради тази причина много собственици на домашни любимци, които са избрали да ги предпазват от бълхи и кърлежи с препарати, съдържащи фипронил, рядко се оплакват от наличие на хлебарки в дома си.

Добра опция при борбата срещу хлебарките е и да извикате фирма за борба с вредителите, като е желателно да се разберете и със съседите си да се предприеме третиране и на общите площи. При избора си на фирма за борба с вредители непременно се информирайте за отзивите от клиентите на избраната от вас фирма.

В заключение ще добавим, че хлебарките изобщо не са за подценяване. Това са такива вредители, които са устояли на ядрено облъчване и такива, които имат способността да живеят около една седмица без глава. Доста плашещо, нали?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest