Как да се научим да плуваме

Kristina K.Kristina K.
Новак
15101
Как да се научим да плуваме

Яркото лятно слънце, ваканцията, прохладният бриз и тихият шум на вълните - какво може да бъде по-приятно за човек, уморен от зимния студ? Мечтаеш да се потопиш в хладната вода и да се почувстваш като най-щастливия човек на света. Можете ли да плувате? Добре, но какво да кажем за онези, които по стечение на обстоятелствата са лишени от възможността да научат това незаменимо умение? Всичко е наред, просто първо трябва постепенно да свикнете с водата.

Да се ​​отървем от страховете

За да се научите да плувате, се отървете от страха от красивата водна стихия. Представете си себе си на плажа в зашеметяващ бански - нека започнем да се подготвяме за страхотните летни дни, които предстоят. Постепенно ще свикваме с водата. Когато се къпете, потопете лицето си за известно време във вода, задържайки дъха си, опитайте се да увеличавате времето за потапяне постоянно.

Следващото упражнение: изтеглете въздух в дробовете си, потопете лицето си във вода и бавно изпускайки въздушни мехурчета. След тренировките в банята, трябва да намерите спокоен, тих водоем без промени в дълбочината и бързи течения, за да продължите да се гмуркате там, в открити води.

Да се ​​научим да плуваме

Плуване

Не забравяйте да проверите дълбочината, на която сте, когато се учите да плувате. Ако е необходимо, по всяко време можете да се застраховате, като опивате дъното. Поканете във вашата компания човек, който може да плува: освен че той ще бъде там във всяка непредвидена ситуация, ще получите и практически съвети за плуване.

След като сте свикнали със средната дълбочина и сте се научили да стоите във водата за известно време, усложнете по-нататъшния процес на вашето обучение. Внимателно влезте по-дълбоко във водата, оставяйки само главата си на повърхността. Разходете се по дъното, усетете плавните движения на тялото си.

Следващата стъпка е гмуркането. Ще бъде по-добре, ако се гмуркате със специални очила за плуване. Това ще ви позволи да видите дъното и да навигирате спокойно във водата. Дори и да няма такива, гмуркането пак е необходимо и възможно. Така че, поемете дълбоко въздух, потопете се във вода с глава и задръжте дъха си за десет секунди. След това пускате въздуха във водата и излизате, за да поемете нова порция въздух в белите си дробове. Продължете упражненията за гмуркане няколко пъти. Бъдете уверени, че ще ви хареса!

Дишаме правилно

След това се научете да дишате правилно. В хоризонтално положение на тялото във водата и правилно дишане можете просто да лежите във водата. Трябва да се отпуснете, да вдигнете главата си над повърхността на водата и да се насладите на ситуацията. Усвоихме процеса по плуване, тогава трябва да продължим. Най-лесният начин за придвижване по водата има смешното име като куче. То не се нуждае от специални трикове - с ръцете си загребвате водата под себе си, в това време краката ви правят вертикални движения нагоре и надолу. Вярно е, че скоростта на движение ще бъде минимална, но не бива да се тревожим за това, най-доброто предстои!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни